Međimurske legende: STJEPAN WRANA

Kao i u promociji projekta “Dječji sport”, na našem portalu moći ćete svakog tjedna čitati serijal “Međimurske legende” u kojem ćemo vas upoznavati sa životom vrhunskih sportaša te djelatnika s područja Međimurja. Nakon Dražena Ladića, Franje Punčeca, Željka Golika, Franje Požgaja, Rajka Kolareka i Ante Dragića, danas ćemo vas upoznati sa životom Stjepana Wrane.

Stjepan Wrana rođen je 26. studenog 1944. godine, a napustio nas je 6. siječnja 2011. godine. Popularni Pišta bio je strastveni karatista koji je odgojio na stotine djece u Međimurju. Sportom koji je bio njegova najveća ljubav bavio se 40-ak godina. Bio je trener u Shotokan karate klubu “Čakovec” koji je osnovan 70-ih godina prošlog stoljeća.

Stjepan Wrana se u mladosti bavio rukometom, ali ljubav prema karateu je prevladala. Ovaj sport za njega je predstavljao puno više od same tjelesne aktivnosti. Pišta je živio karate, bio je istinski zaljubljenik u ovaj sport, a svoje slobodno vrijeme posvetio je kontinuiranom usavršavanju svojih vještina.

Njegovi kolege, s kojima je surađivao niz godina sretni su što su imali čast upoznati takvog čovjeka. Bio je iznimno cijenjena osoba koja je slijedila svoj zacrtani put.

foto: Tomislav Megla/Facebook