Najava 1.MNL: Danas prvenstvo otvaraju Centrometal i Galeb

Uskoro kreće nova natjecateljska sezona u elitnom razredu međimurskog nogometa. Sudivši po pojačanjima u svakom od prvoligaša očekuje nas nikad neizvjesnija liga u kojoj će u gotovo svakoj utakmici nijanse odlučivati pobjednika, no krenimo redom…

Prvenstvo će već danas u Macincu otvoriti domaći Centrometal i Galeb iz Oporovca. Domaći su već par sezona zaredom u samom vrhu ljestvice 1.MNL te su u ovom prijelaznom roku doveli dosta novih igrača. Ove sezone sigurno priželjkuju pohod na sam vrh, a već će danas jurišati pobjedu na svom terenu.

Gosti iz Oporovca su među klubovima koju su doveli jako malo pojačanja u ovom prijelaznom roku. Očito vjeruju u svoj kadar, a glavni cilj bit će im izboriti opstanak u elitnom društvu međimurskog nogometa. Na ovu utakmicu odlaze rasterećeni, bez pritiska u osvajanje bodova, no ukoliko im domaći ukažu i najmanju šansu oni će je znati iskoristiti.

Pravdu će dijeli sudačka trojka: Kolarić, Zobec, Čižmešija, a delegat je gospodin Bacinger.

U prvom subotnjem susretu u Pribislavcu će domaći Polet dočekati novaka lige Trnovec. Domaća uprava u ovom si je prijelaznom roku dala puno truda te je dovela čak 11 novih igrača. Sudeći po imenima pojačanja cilj je ove sezone jasan, a to je pohod na sam vrh tablice. Već u prvom kolo čeka ih dobar ispit, a Polet će pred svojom publikom ganjati pobjedu.

Trnovčani su prošle godine suvereno osvojili 2. Međimursku ligu skupine B te su time izborili plasman u ovaj rang natjecanja. Dovođenjem čak deset novih igrača pokazali su da u ovom rangu natjecanja ne žele biti tek slučajan prolaznik. U subotu ih čeka pravi test, teško gostovanje, no sigurni smo da neće tek tako lako prodati kožu.

Susret će voditi sudačka trojka: Križarić, Horvat, Novak, a delegat je gospodin Mezga.

U drugom i posljednjem subotnjem susretu Hodošan će ugostiti Spartak iz Male Subotice. Domaći su prošle godine bili jedno od najugodnijih iznenađenja lige te su bili tvrd orah za ekipe iz samog vrha. Nisu previše mijenjali svoj igrački kadar, a na domaćem terenu gotovo uvijek su favoriti te će u subotu tražiti pobjedu.

Goste iz Male Subotice u ovom prijelaznom roku napustio je njihov najbolji prošlosezonski igrač Emanuel Šegović. Doveli su nekoliko pojačanja, a najzvučnije od njih je bivši igrač njihovog protivnika u prvom kolu Nikola Talan. Na ovo gostovanje odlaze s željom u pozitivan rezultat.

Pravdu će dijeli sudačka trojka: Dumančić, Mesarić, Čurila, a delegat je gospodin Kovač.

Prvi od pet nedjeljnih susreta odigrat će se u Belici gdje će domaći BSK ugostiti Bratstvo iz Jurovca. Uprava BSK-a nije mirovala u ovom prijelaznom roku te su doveli ukupno 7 igrača, a ulogu trenera-igrača dobio je Davor Piškor. U kupu su startali s pobjedom i remijom te su na penale izborili treće kolo, a beličkoj publici željet će pokloniti novu pobjedu i u prvom kolu.

Jurovčani su prošle sezone do zadnjeg kola strepjeli u borbi za opstanak. U klubu su odlučili da takav scenarij ne žele i ove sezone te su zbog toga doveli čak šest igrača, a najzvučnija imena su bivši igrači trećeligaša Poleta (SMNM) Mario Turk te bivši igrač Rudara Boris Vurušić. Pod kraj prošle sezone u Belici su osvojili bod, a s njime bi sigurno bili zadovoljni i u nedjelju.

Susret će voditi sudačka trojka: Klarić, Kantoci, Sokač, a delegat je gospodin Toplek.

Drugi nedjeljni susret donosi nam sraz između štrigovske Sloge i Trnave iz Goričana. Domaći su prošlu sezonu završili pri samom vrhu ljestvice, a sudeći po pojačanjima želja kluba je barem ponoviti taj uspjeh. Da to neće biti laki zadatak saznali su u drugom kolu kupa u Cirkovljanu gdje ih je novak u ligi Naprijed izbacio iz daljnjeg natjecanja u kupu. Sigurno se svojim navijačima žele iskupiti za taj poraz te će u nedjelju jurišati pobjedu.

Gosti iz Goričana prošlu sezonu uz puno muke tek zadnje kolo izborili su opstanak u ligi. Uprava kluba stoga je prionula poslu te dovela pojačanja koja bi im trebala osigurati mirniju sezonu. U prvom kolu čeka ih teško gostovanje, no oni na njega odlaze maksimalno motivirani s željom u pozitivan rezultat.

Pravdu će dijeli sudačka trojka: Juras, Križarić, Jakovljev, a delegat je gospodin Perko.

Već spomenuti Naprijed na domaćem terenu ugostit će Podturen. Cirkovljančani su se nakon godinu dana kroz dodatne kvalifikacije vratili u elitni rang međimurskog nogometa. U dosadašnjim utakmicama pokazali su da će biti neugodan protivnik za sve klubove. Na domaćem terenu nošeni fanatičnim navijanjem svoje publike uvijek su favoriti te će u nedjelju ganjati prve bodove.

Gosti iz Podturna pravi su primjer za sve međimurske klubove. Naime to je vrlo mlada i kvalitetna ekipa sastavljena od gotovo svih domaćih dečki koja je prava klapa na terenu i izvan njega. U ovom prijelaznom roku vratili su još nekoliko domaćih igrača (Hatlek, Petak,…), a put treće lige u Rudar otišao je Matija Antolović. Turenčani će opet zadavati probleme svim ekipa u ligi, a u nedjelju puni motiva odlaze na teško gostovanje s željom u pozitivan rezultat.

Susret će voditi sudačka trojka: Srnec, Felker, Kolarić, a delegat je gospodin Modlic.

Pretposljednji susret prvog kola odigrat će u Donjem Kraljevcu domaći Kraljevčan 38 i Graničar iz Kotoribe. Domaćini u ovom prijelaznom roku nisu previše mijenjali igrački kadar. Njihove ambicije sigurno su iste prošlogodišnjim, a to je biti blizu sredine tablice. U prvom kolu očekuje ih težak ispit, a oni će pokušati ponoviti prošlosezonsku pobjedu.

Kotoripčani su u ovom prijelaznom roku bili jako aktivni te su u svoje redove doveli zvučna pojačanja. Dovođenjem Maria Gregurine cilj je jasan, a to je pohod na prvo mjesto i plasman u viši rang natjecanja u kojem je ovaj klub bio dugi niz prethodnih godina. Kroz prijateljske utakmice ekipa je dokazala da je spremna za takve pothvate, no sada je red da to dokažu i u prvenstvu.

Pravdu će dijeli sudačka trojka: Velđi, Filipić, Cvetko, a delegat je gospodin Horvat Mijo.

Posljednji susret ovog kola odigrat će u Gornjem Mihaljevcu domaće Jedinstvo i još jedan novak u ligi Dubravčan iz Donje Dubrave. Domaćini su već par sezona sigurni član ove lige, a uz dovedena pojačanja ciljaju u gornju polovicu prvenstvene tablice. Suvereno su prošli prva dva kola kupa te su dokazali da su spremni za novu sezonu. Gotovo uvijek su favoriti na domaćem terenu te će u ovom susretu ganjati sva tri boda.

Gosti iz Donje Dubrave bez većih probleme osvojili su 2.MNL skupine A te su time izborili status međimurskog prvoligaša. Doveli su nekoliko pojačanja, odigrali su dosta pripremnih susreta, a pomalo neočekivano ispali su iz drugog kola kupa od drugoligaša Zasadbrega 77. Sigurno se žele iskupiti svojim navijačima za taj poraz te na ovom gostovanju žele pozitivan rezultat.

Susret će voditi sudačka trojka: Škrobar, Šupljika, Sukanec, a delegat je gospodin Horvat Marin.

Zbog treće opomene prvo jesensko kolo propustit će: Mihael Bobičanec (Podturen), Branimir Špicar (Sloga(Š) i Davor Štrok (Centrometal)

foto: Graničar (K)/Facebook