Najava 4.NL: Već u prvom kolo dva međimurska derbija

Ovaj vikend kreće nova natjecateljska sezona u 4.NL ČK-VŽ. U samom sastavu lige bilo je dosta promjena pa su tako 2 međimurske ekipe i 2 varaždinske ekipe otišle u viši rang, dobili smo četiri novaka u ligi, ispao je Novi Marof, a Pušćine su nažalost odustale od natjecanja. Od ove sezone liga broji 14 klubova.

Najviše pažnje prvo kolo privući će dva subotnja susreta ujedno i derbiji međimurskih klubova. U prvom od njih u Palovcu nas očekuje susret dvaju novaka u ligi. Domaći Dinamo ugostit će ekipu Mladosti iz Svete Marije.

Palovčani su prošle sezone uvjerljivo osvojili 1.MNL. U prijelaznom roku doveli su šest igrača, no ostali su bez dviju dosta bitnih karika Davora Štroka i Nine Marčeca. Protivnik im je poznat, a u prošlom njihovom susretu doživjeli su poraz te se sigurno žele osvetiti Svetomarčanima.

Gosti iz Svete Marije bili su najuvjerljivija momčad proljetnog dijela prošle sezone te su zasluženo osvojili drugo mjesto 1.MNL. Odustajanjem Pušćina pružila im se prilika za igranjem u višem rangu te su prionuli poslu i zadovoljili sve uvjete za igranje u ovom rangu. Igrački kadar nisu previše mijenjali te spremni odlaze u Palovec sa željom u pozitivan rezultat.

Pravdu će dijeliti sudačka trojka: Pavlić, SukanecCvetko a delegat je gospodin Kolarić.

U drugom međimurskom derbiju Nedelišće će ugostiti Dinamo iz Domašinca. Domaćini su u odnosu na prošlu sezonu promijenili gotovo cijelu momčad, a za trenera je postavljen Neven Bujanić miljenik nedelišćanske publike. U pripremnom periodu nova pomlađena ekipa upisala je pet pobjeda te samo jedan poraz. Očekivanja navijača uvijek su visoka, a već prvo kolo ova mlada ekipa sigurno će ganjati pobjedu.

Domašinčani nisu bili previše aktivni u ovom prijelaznom roku te očito vjeruju u svoj igrački kadar. Prva dva kola međimurskog kupa su prošli te ove sezone sigurno žele barem ponoviti ligaški plasman iz prošle sezone. U posljednjem susretu u Nedelišću odigrali su neriješeno, a ako se takav ishod ponovi u subotu neće se previše buniti.

Susret će voditi sudačka trojka: VelđiFelker, Čurila, a delegat je gospodin Lilovac.

Posljednji subotnji susret odigrat će preloška Mladost Komet koja će ugostiti još jednog novaka lige ekipu Zelengaja. Preložanima je nekoliko igrača otišlo, a nekoliko došlo pa bi se moglo reći da su kvalitetom ostali na gotovo jednakom nivou kao i prošle sezone. Ova mlada ekipa predvođena iskusnim trenerom Buncom i ove sezone bit će nezgodan protivnik za sve ekipe, a u prvom kolu na domaćem terenu sigurno će htjeti osvojiti sva tri boda.

Pravdu će dijeliti sudačka trojka: Babić, Rohtek, Pintarić a delegat je gospodin Perko.

U svom standardnom nedjeljnom jutarnjem terminu čakovečka Sloga dočekat će ekipu Ivančice. Slogaši su nakon vrlo dobre prošle sezone doveli još nekoliko igrača, a kostur ekipe ostao je gotovo isti. Na domaćem terenu rijetko tko im uzme puni plijen, a u prvom kolu primarni cilj je sigurno pozitivan rezultat.

Susret će voditi sudačka trojka: Kramar, Šambar, Panić, a delegat je gospodin Šoltić.

U pretposljednjem nedjeljnom susretu Međimurec će u Dunjkovcu/Pretetincu ugostiti ekipu Nedeljanca. Uprava Međimurca ozbiljno se prihvatila posla te je dovela čak osmoricu igrača. U pripremnim utakmicama momčad je dokazala da ima potencijala za sam vrh lige, a sada je red da to isto dokaže već prvo kolo.

Pravdu će voditi sudačka trojka: Vugrinec, Hrastić, Rog, a delegat je gospodin Modlic.

U posljednjem susretu prvog kola ekipa Omladinca iz Novog Sela Rok gostovat će kod Jalžabeta. U prijelaznom roku doveli su nekoliko igrača, a najzvučnije ime je povratnik u klub Dario Toplek. Gostovanja su uvijek teška u ovoj ligi stoga smo sigurni da je primarni cilj našoj ekipi pozitivan rezultat.

Susret će voditi sudačka trojka: Juras, I.Horvat, Šupljika, a delegat je gospodin Namjesnik.

foto: NK Nedelišće/Facebook