Anja Žvorc:”Nadamo se još jednoj dobroj sezoni”

Nakon gotovo mjesec i pol dana ljetnih priprema kreću prvenstvene utakmice za čakovečke prvoligašice.

Ekipa Zrinskog će u prvom kolu ugostiti Split 2010, ekipu koja je prošle sezone osvojila 8. mjesto sa 18 bodova.

Uoči susreta porazgovarali smo s pouzdanom vratarkom te kapetanicom Zrinskog, Anjom Žvorc.

“S pripremama za novu sezonu počeli smo 29. srpnja. Kroz pripremni period odigrali smo dva turnira i nekoliko pripremnih susreta. Plan trenera Gorana Mrđena bio je da se što bolje pripremimo i uigramo. Svaka je sezona za nas novi izazov jer nam početkom nove studentske godine uvijek odlazi nekoliko igračica (Sara Senčar, Nika Polak). Također, ostali smo bez Tatjane Androić i Klare Balić. S obzirom na to seniorskoj ekipi priključeno je nekoliko mlađih igračica koje uspješno odrađuju zahtjeve trenera Mrđena. Spomenula bih da se u ekipu vratila Ivona Mrđen koja je zbog operacije koljena propustila prošlu sezonu.

Zrinskice spremne dočekuju novu sezonu, ali nažalost na početku prvenstva neće moći koristiti usluge Ire Resman koja je doživjela neugodnu ozljedu.

“Nažalost, početak ove sezone propustit će Ira Resman kojoj želimo što brži oporavak i povratak na teren. Ostale su igračice zdrave i spremne za početak nove sezone. Atmosfera u ekipi je pozitivna, a motivacije za novu sezonu nikada ne nedostaje. Nadamo se još jednoj dobroj sezoni, s jasnim ciljevima. Prije svega, zadržati prvoligaški status, odigrati sezonu bez većih i težih ozljeda, uklopiti mlađe igračice u seniorsku ekipu i pokušati uloviti gornji dio tablice i napraviti rezultatski iskorak u odnosu na prethodne sezone. Prvenstvo počinjemo ove subote na domaćem terenu protiv ŽRK Split 2010. Znamo da neće biti lako, ali ako odigramo po dogovoru sigurna sam da će bodovi ostati u Čakovcu”.

Podsjećamo, prošlosezonski susret na domaćem terenu otišao je na stranu Zrinskog rezultatom 30:25.

Novi prvoligaški put za Zrinskice počinje u subotu od 18 sati u dvorani Graditeljske škole.

foto: Siniša Ludaš/Pixino