Dječaci MRK Čakovec krenuli u drugi dio prvenstva

Nakon zimske stanke, svoje prve službene utakmice u 2019. godini odigrali su dječaci iz MRK Čakovec, 2008\2009 godište.

Kao i u jesenskom dijelu prvenstva, prvo kolo donijelo im je dva najteža moguća suparnika, ekipu GRK Varaždin koja ja na tablici zauzela prvo mjesto nakon jesenskog dijela i ekipu RK Ivančice koja je završila na drugom mjestu nakon jesenskog dijela. Na ruku Čakovčana nije išla ni činjenica da ove teške utakmice igraju jednu za drugom bez pauze i vremena za „doći do zraka“.

U prvoj utakmici pokušali su naši dečki pružiti najbolji mogući otpor, međutim to nije bilo dosta protiv kvalitetne ekipe Varaždina. Već nakon prvog poluvremena ekipa Varaždina stekla je veliku prednost od 9 golova, igrajući odličnu obranu i prisiljavajući naše dečke na greške, koji su iako pokušavali svim snagama, u prvom dijelu uspjeli zabiti samo tri gola (poluvrijeme 12:9 ). Drugi dio nastavio se u istom tonu pa je utakmica završila rezultatom 22:9 u korist domaćina kola.

Između utakmica dogovorili su naši dečki da barem probaju odigrati bolju utakmicu protiv RK Ivančica, što su donekle i ostvarili. Držali su se u egalu nekih 10 minuta utakmice, međutim tada rade par grešaka tehničke prirode što ekipa RK

Ivančice jako dobro koristi te serijom odličnih napada povećava rezultat koji nakon prvog poluvremena iznosi 7:14 za ekipu iz Ivanca .
Obeshrabreni i umorni u drugom dijelu bilo je samo završavanje utakmice pošto se vidjelo da nema snage za stići rezultat.

Izvor: MRK Čakovec

Za MRK Čakovec igrali su (u zagradi zbirni broj golova iz dvije utakmice) : Karlo Kovač, Ivan Fumić (1), Nino Gregurina (7), Vito Topolko ,Karlo Batisweiler (4), Martin Petek, Bruno Buvač (6), Domagoj Horvat, Sven Bukal (2), Patrik Rakić, Leon Žvorc, Jan Belović Novak(1).