Europsko prvenstvo: Hrvatska s Dorom Pajić u sastavu osvojila 10. mjesto

U posljednjem nastupu na Europskom prvenstvu u Mađarskoj, hrvatska ženska juniorska reprezentacija poražena je od Njemačke 23:22, i tako je osvojila 10. mjesto.

Borbeno je i žustro bilo prvo poluvrijeme. Hrvatska ga otvara s 2:0, ali Njemačka to lako stiže i ima minimalnu prednost sve do 6:5. Onda naše mlade rukometašice s dva pogotka za redom preuzimaju vodstvo i ne ispuštaju ga do kraja prvoga dijela. Imala je Hrvatska dva puta po dva pogotka viška, ali više od toga nije uspijevala napraviti. Uporne, vrlo čvrste Njemice stalno su se vraćale. S mnogo pojedinačnih duela, stalnim prekidima naših napada iscrpljivale su našu udarnu četvroku na vanjskim pozicijama, pa je izbornik Ivan Jerković morao dozirati minutažu Eme Guskić, Tine Barišić, Lucije Jandrašić i Lee Franušić. Neke od njih su na prvenstvu odigrale više od pet sati.

Poput prvog susreta u skupini i u ovom je Hrvatska posustala u drugom poluvremenu. Njemice su u prvih 15. minuta napravile 7:2 i pobjegle na razliku s kojom su lako mogle kontrolirati tijek zbivanja. Umor je učinioo svoje i broj tehničkih pogrešaka rastao je iz minute u minutu. Njemačka je u 46-oj imala plus četiri, ali se naše rukometašice nisu predavale. Kada su konačno stigle na minus jedan ponestalo je vremena i Njemačka je osvojila 9-to, a Hrvatska deseto mjesto.

Biio je to osmi nastup naših juniorki na europskim prvenstvima, i definitivno mali korak naprijed u odnosu na posljednja izdanja. Naime, 2013. Hrvatska je bila 13-ta, 2015-te – 12-ta, a prije dvije godine također 12-ta.

izvor: HRS