Međimurje u petak pod svjetlima reflektora dočekuje Orijent 1919

Nogometaši Međimurja s pripremama za novu sezonu krenuli su 8. srpnja, a u pripremnom periodu odigrali su devet prijateljskih utakmica. U klub je stiglo čak 17 novih igrača, a u kadru za novu sezonu čakovečki drugoligaš ima 25 igrača.

Sastav Međimurja pokriven je na svim pozicijama

Konkurencija za prvi sastav je velika, a Međimurje u kadru ima i nekoliko bivših mladi reprezentativaca poput Ivančića, Hudećeka, Čikvara

Mogući sastav Međimurja za 1. kolo: Koprić – Hudećek, Vidović, Novoselec, Knezović – Zanjko, Hranilović, Ikić – Ivančić, Šimičić, Čikvar.

Međimurje u prvom kolu dočekuje novog drugoligaša, Orijent 1919 kojeg s klupe vodi Fausto Budicin, bivši stoper Rijeke. Orijent ne želi u drugoj ligi ploviti samo jedno ljeto te najavljuju juriš na sva tri boda.

“Prije 15 godina naša momčad odigrala je posljednju utakmicu u 2. HNL. Ipak, danas nas od drugoligaškog društva dijeli svega 3 dana kada naši “črljeno-beli” gostuju u Čakovcu, kod NK Međimurje! Kao novacima u ligi, svaka utakmica prvog dijela prvenstva bit će svojevrstan izazov u kojemu ćemo teško odrediti ishod, odnosno rezultat. Međutim, u Čakovec odlazimo uzdignutih glava i nadamo se kući donijeti prve drugoligaške bodove “, napisali su na svojoj Facebook stranici.

Novi drugoligaš također se pojačao za novu sezonu, a u klub su stigli mladi igrači iz riječkog prvoligaša (Liber, Mulac, Črnko, Šantek…) koji će uz starije i iskusnije (Gerc, Tadejević, Berković) činiti okosnicu momčadi. Momčad Orijenta sastoji se gotovo od svih igrača s riječkog područja, osim Emanual Črnka koji je iz Varaždina.

Nova sezona 2. HNL brojit će 16 klubova, a iz lige ispadaju posljednje dvije momčadi dok 14. momčad lige igra kvalifikacije s nekim od trećeligaša.

Promjene na ljestvici moći ćete pratiti i na našem portalu

Susret Međimurja i Orijenta zakazan je za petak s početkom od 20 sati.