Sabina, Stela i Inga brončane na Europskom prvenstvu

Nakon posljednjeg dana Europskog prvenstva za kadete junire i mlađe seniore u Danskom Aalborgu, možemo podvući crtu i reći da je Hrvatska reprezentacija ostvarila veliki uspjeh.

Prvi dan obradovano nas je Luka Stefano Ciprić osvojivši broncu u kategoriji kadeti +70 kg. Luka je krenuo pobjedom nad nizozemskim reprezentativcem 8-0, međutim u drugom kolu gubi od kosovara tijesnu borbu 1-0. Nakon toga kroz repasaž Luka pobijeđuje reprezentativca Malte, Slovenije i na kraju Azerbajdžana za treće mjesto i fantastičan uspjeh. Prvi dan prvenstva blizu medalje je su bili Luka Koščević osvojivši 5. Mjesto u kategoriji juniori kate i Sabina Petković također 5. Mjesto u kategoriji juniorke kate.

Drugi dan hrvatska kataška ekipa u kategorija kadetkinja i juniorki u sastavu Sabina Petković, Stela Horvat i Inga Grgić osvajaju broncu i nakon dugo vremena hrvatska ima katašku medalju.
Tea Ostojić osvaja 5. Mjesto u kategoriji juniorki -59 kg. Tea nanizala nekoliko odličnih pobjeda, međutim posustala u borbi za broncu protiv slovakinje.


Za broncu posljednji dan natjecanja pobrinula se braniteljica bronce sa prošlogodišnjeg EP Ines Grdenić u kategoriji mlađe seniorke – 50 kg. Ines nakon slobodnog pretkola pobijeđuje još 2 kola te u polufinalu gubi od turkinje. U Borbi za broncu glatko pobijeđuje njemicu za svoju drugu uzastopnu broncu na EP.

foto: KC Šenkovec/HKS