Sramota u Varaždinu! Valjak na terenu onemogućio djeci da igraju nogomet

Jučer je na varaždinskom stadionu “Sloboda” odigrana utakmica između Nogometne škole Međimurje – Čakovec i japanskog kluba, FC Oxala. Japanska momčad nalazi se u Hrvatskoj radi odigravanja turnira “Međimurec – U13”, a jučerašnji susret im je poslužio kako bi se što bolje spremili za utakmice na turniru.

Nažalost, nije sve bilo kako treba te je utakmica počela sa zakašnjenjem od 20 minuta.

Prije nego što je trebala početi utakmica zvali su me predstavnici japanske ekipe koji su trebali igrati prijateljski susret protiv vršnjaka Međimurja iz Čakovca da ne mogu početi utakmicu jer je a sredini igrališta ostavljen valjak za travu. Nije mi preostalo drugo nego doći na stadion Sloboda gdje me dočekao predsjednik NK Sloboda ŠN-a, a za kojeg su mi rekli da je on parkirao valjak na sredini terena. Zamolio sam ga da makne stroj s terena, u interesu djece koja trebaju igrati prijateljski susret, na što mi je odgovorio da mi daje ključeve valjka i nek ga sam makne. U tom trenutku na stadion je stigao čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, budući da nam i grad Čakovec daje veliku pomoć u organizaciji turnira, koji je uzeo ključeve i valjak za travu maknuo s terena, nakon čega je utakmica odigrana sa zakašnjenjem od dvadeset minuta. Ja sam jednostavno zaprepašten ovim što je bilo na stadionu Sloboda prije utakmice i pitam se kakvu smo to sliku poslali u svijet? – rekao je predsjednik NK Međimurec Mišel Ganzer , inače predsjednik Organizacijskog odbora 21. međunarodnog nogometnog turnira U-13 Međimurec te član Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza, pišu Varaždinske vijesti.

Svoj komentar na Facebooku napisao je međimurski trener, Mario Šarić koji je u jučerašnjoj utakmici vodio momčad NŠ Međimurje – Čakovec.

“Nije u valjku ponestalo goriva, već u nogometu i sportu rade “vanzemaljci” koji nemaju osjećaja ni za one najbanalnije stvari, a kamoli za malo kompleksnije. Raditi ovakav cirkus kad su u pitanju djeca, a pogotovo gosti iz jedne zemlje kao što je Japan ravno je međunarodnom skandalu. Sramota za Varaždin, sramota za Hrvatsku i sramota za naš nogomet. Iskreno ne sjećam se kad sam zadnji put osjetio toliku količinu srama kao jučer”.