Volim nogomet: U Čakovec dolaze ekipe iz sedam različitih zemalja

Opći cilj međunarodnog nogometnog turnira za djevojčice je doprinijeti podizanju svijesti o ženskom nogometu u Hrvatskoj i regiji te podizanje ravnopravnosti među spolovima u nogometu. Specifični cilj održavanja turnira je stvaranje tradicije koja će promovirati ženski nogomet na međunarodnom nivou. Ove godine održat će se drugi po redu Međunarodni nogometni turnir za djevojčice „Volim nogomet 2019“ u organizaciji Nogometne škole Međimurje – Čakovec ,koji je u službenom kalendaru Hrvatskog nogometnog saveza.

Na turniru će sudjelovati ukupno 24 ekipe – 12 ekipa u kategoriji WU-13 i 12 ekipa u kategoriji WU15 iz 7 različitih zemalja – Austrija, Slovenija, Srbija, Mađarska, BiH, Slovačka te naravno, domaćini iz Hrvatske. Prošle godine na turniru je sudjelovalo ukupno 350 djevojčica iz 5 zemalja uključujući domaćine (Slovenija, Slovačka, Mađarska, BiH i Hrvatska) dok će ove godine ugostiti predstavnike iz 7 zemalja te ukupno 400 djevojčica koje će igrati utakmice.

Međunarodni turnir „Volim nogomet 2019.“ obuhvaća nogometne utakmice koje će se održati u dva dana – 15. i 16. lipnja 2019. godine u Čakovcu na terenima Sportsko rekreacijskog centra „Mladost“ u Čakovcu.

Raspored za WU-13
Raspored za WU-15