2. Međunarodni novogodišnji turnir: Zrinski i Đurđevac pobjednici u svojoj kategoriji

Jučer je u organizaciji ŽRK Zrinski održan 2. međunarodni novogodišnji turnir u mini rukometu. Turnir je odigran u dvorani Ekonomske i trgovačke škole Čakovec. Turnir je bio organiziran za godište 2009. i 2010. U generaciji 2009. bilo je prijavljeno 6 ekipa, a u generaciji 2010. 8 ekipa.

GODIŠTE 2009

Grupa A

ŽRK Đurđevac

ŽRK Radnik

ŽRK Koka

Grupa B

ŽRK Zrinski

ŽRK Pitomača

ŽRK Ivanec

GODIŠTE 2010

Grupa A

ŽRK Dubica

ŽRK Đurđevac 1

ŽRK Koka

ŽRK Zrinski ŠR

Grupa B

ŽRK Zrinski

ŽRK Radnik

ŽRK Moslavina

ŽRK Đurđevac 2

Nakon razigravanja po skupinama dvije najbolje plasirane ekipe iz svake grupe plasirale su se u polufinale. Dalje se turnir igrao kup sistemom.

2009. POLUFINALE

ŽRK Đurđevac – ŽRK Pitomača 15:7

ŽRK Zrinski – ŽRK Radnik 7:7 (3:2) 7m

2009. 3. MJESTO

ŽRK Pitomača – ŽRK Radnik 9:7

2009. FINALE

ŽRK Zrinski – ŽRK – Đurđevac 1 10:9

Nela Vrban najbolji strijelac, Mirta Bistrović najbolji golman, a Ana Adžaga najbolji igrač turnira. Petorka turnira je: Mirta Bistrović (Zrinski), Nela Vrban (Zrinski), Lana Ređep (Đurđevac), Hana Fržović (Radnik), Ema Horvat (Radnik)

U ovom uzrastu pobjednik turnira je domaćin ŽRK „Zrinski” Čakovec. U polufinalu je Zrinski prošao boljim izvođenjem sedmeraca, a u finalu je Đurđevac pobijeđen golom Nele Vrban sa zvukom sirene preko cijelog igrališta.

2010. POLUFINALE

ŽRK Dubica – ŽRK Radnik 12:8

ŽRK Zrinski – ŽRK Đurđevac 8:9

2010. 3. MJESTO

ŽRK Radnik – ŽRK Zrinski 3:13

2010. FINALE

ŽRK Dubica – ŽRK Đurđevac 7:8

Eva Bojko najbolji strijelac, Valentina Milošević najbolji golman, a Ena Stijović najbolji igrač turnira. Petorka turnira je: Idora Lopar (Đurđevac), Tena Blagus (Zrinski), Lana Milićević (Zrinski), Vanesa Vencel (Đurđevac), Morena Kožar (Đurđevac)

U ovom uzrastu Đurđevac je suvereno od početka do kraja osvojio turnir.

Domaćini zahvaljuju svim sponzorima, navijačima, igračicama i svima ostalima koji su im pomogli organizirati još jedan turnir.

Na kraju ponovno je važno apostrofirati sportski aspekt ovog turnira i činjenicu da su mlade Zrinskice nastavile berbu medalja i danas osvojile zlato i broncu.

Naravno posebne čestitke mladim trenericama Iri Resman, Lani Blagus i Hani Laptoš. Na ovom turniru prvi su puta natjecateljsku utakmicu imale i djevojčice iz ŽRK „Zrinski” škole rukometa koja djeluje u općini Sveti Juraj na Bregu pod vodstvom Ana Marije Gavrić.