Anamarija Turk: “Volim trenirati i napredovati”

U sljedećih 12 članaka na našem portalu predstavit ćemo vam mlade međimurske sportaše koji su za svoje sjajne rezultate u 2019. godini proglašeni perspektivnim sportašima Međimurske županije za proteklu godinu. U dosadašnjih pet članaka upoznali smo vas s biciklistom Stjepanom Hunjakom, karatisticom Aidom Trstenjak, atletičarima Rokom Farkašem i Tenom Marodi, rukometašem Jurom Egonom Juranićem, te kuglačem Konrad Vikertom.

Danas odlazimo u svijet streljaštva, a predstavit ćemo vam Anamariju Turk, juniorsku reprezentativku.

Anamarija ima 15 godina i još će pet godina nastupiti u juniorskoj kategoriji. Članica je SK Zelenbor iz Brezja, već sada, kao jedna od najmlađih juniorki postiže sjajne rezultate.

“Najveća motivacija u sportu su mi prijašnji rezultati na natjecanjima. Oni su me veliki motiv da puno više treniram. Veliku podršku dobivam od roditelja, najboljih prijatelja, kluba i trenera”, kazala nam je Anamarija.

Skromna Međimurka našla je svoje mjesto među 12 perspektivnih sportaša koje je odabrala Zajednica sportova Međimurske županije.

“Nagrada za perspektivnog sportaša za mene je još jedna velika motivacija. Volim trenirati i napredovati, a želim postići još veće rezultate”.

2020. godina dobro je započela za Anamariju. Pred kraj siječnja nastupila je za juniorsku reprezentaciju na međunarodnom turniru u Münchenu. Sa samo 15 godina nastupila je u kategoriju U-21, a tamo je rasturila, postavivši novi seniorski međimurski rekord, 617,7 krugova što je bilo dovoljno 57. mjesto.