Naj pregledanije

Anja Balent: Predvodnica nove generacije talentiranih rukometašica

ŽRK Zrinski poznat je u Hrvatskoj po stvaranju odličnih rukometašica, a svoj rukometni put u čakovečkom prvoligašu imale su sestre Posavec, Nikolina Zadravec, a od današnjih rukometašica Anja Žvorc, Ira Resman, Ena Car, Dora Pajić, Melani Balić, Lana Blagus i mnoge druge.

Da će i dalje stasati nove sjajne generacije međimurskih rukometašica dokaz su uspješni rezultati na gotovo svim turnirima gdje nastupaju. Također, na nedavno održanom prvenstvu Hrvatske Zrinskice su u 2002. godištu osvojile šesto mjesto, a većinu igračica činile su igračice 2004. i 2005. godišta.

Jedna od njih pred kojom je rukometna budućnost, svakako je Anja Balent i Čakovca.

Petnaestogodišnja Anja učenica je prvog razreda opće gimnazije, a rukometom se bavi već devet godina. U Zrinskom je počela trenirati u prvom razredu osnovne škole, a prvi treninzi će joj zauvijek ostati u sjećanju. Trenutno u klubu igra za tri kategorije (mlađe kadetkinje, kadetkinje, seniorke), a već je u prvoj ligi pokazala da se radi o velikom talentu.

Najbolje se snalazi na poziciji lijevog vanjskog, a rukometni uzor joj je Domagoj Duvnjak.

“Najveća podrška su mi obitelj i prijatelji koji su mi ujedno i velika motivacija”, poručuje Anja.

Anja je bila pozvana na prvo okupljanje hrvatske mlađe kadetske reprezentacije, a u bućnosti bo volje oblačiti dres seniorske reprezentacije. Njezin talent poznat je u Međimurskom rukometnom savezu, te je proglašena za perspektivnu igračicu 2019. godine.

foto: Siniša Ludaš, Anja Balent – privatna arhiva