BRAVO! Julia Levačić – Tkalec spojila likovnu umjetnost i sport

Hrvatska olimpijska akademija (HOA) u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom (HŠSS), već devetu godinu provodi natječaj pod nazivom Školski sport i olimpijski pokret. Tema ovogodišnjeg natječaja bili su olimpijski piktogrami, a učenici su trebali osmisliti jedan ili više piktograma za olimpijske ili neolimpijske sportove.

Na samom natječaju sudjelovala je Julia Levačić – Tkalec, polaznica 2. razreda Graditeljske škole Čakovec smjera “dizajner unutarnje arhitekture”. Rad mlade Međimurke prepoznat je na državnoj razini, te je nagrađen osvajanjem drugog mjesta.

“Osjećaj ne neopisiv. Još uvijek ne mogu vjerovati da sam izabrana među dva najbolja učenika u državi”, kazala nam je Julia.

Juliji sport nije nepoznanica jer posljednjih godinu dana trenira boks u BK Čakovec pod trenerskom palicom Vanje Kostela, dok je prije boksa nekoliko godina trenirala karate.

Za izradu svog piktograma odabrale je vaterpolo, karate, biciklizam i streličarstvo.

Nagrađeni rad mlade Međimurke

Nagrađenim učenicima i sportskim društvima biti će dodijeljene vrijedne nagrade u sportskoj opremi i rekvizitima u novčanim protuvrijednostima. Julia je kao drugoplasirana svojoj školi osigurala nagradu od 5000 kuna, dok će ona biti nagrađena sportskom opremom i rekvizitima u vrijednosti od 1000 kuna.

foto: Privatna Arhiva Julie Tkalec – Levačić/ autor: Stjepan Hranilović