Četiri čakovečka kluba uputila protestno pismo

Kao što ste iz medija već mogli pročitati u ovom trenutku ravnatelji škola su po naputku ministra Fuchsa zabranili pristup školskim sportskim dvoranama. Budući da u Gradu Čakovcu drugih dvorana nema, većina čakovečkih klubova ostala je bez adekvatnih uvjeta za rad.

“Na ovaj način ostaje samo mogućnost treniranja u dvorani Aton u Nedelišću, ali tamo smo zbog rasprodanih termina uspjeli dobiti tek jedan popodnevni termin na koji većina igračica zbog poslovnih ili školskih obveza ne može stići. Tako se dogodi da trener radi sa tri do četiri igračice. Svjesni da je ovakva situacija neodrživa zajedno sa prijateljima iz MRK „Čakovec“, KK „Međimurje“ i BK „Međimurje“ uputili smo protestno pismo prema Zajednici športskih udruga i saveza Međimurske županije”, poručili su iz ŽRK Zrinski.

Tajnik Jakopec dao im je punu podršku i njihovo pismo zajedno sa dopisom u kojem traži tumačenje ove zabrane poslao na Upravni odjel za civilno društvo, ljudska prava i sport Međimurske županije. Upravni odjel temeljem je tog dopisa i pisma poslao Ministarstvu znanosti zahtjev sa mišljenje vezano uz zabranu korištenja školskih sportskih dvorana, a pri tome se posebno pozivajući na dio Uputa koje je izdalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja da djecu treba poticati na bavljenje sportom u svrhu očuvanja zdravlja.

Jasno je navedeno da sportski klubovi školske dvorane koriste nakon završetka nastave i da sportaši ne dolaze u doticaj sa učenicima. Sada se možemo nadati da će Ministarstvo prihvatiti njihove argumente i dozvoliti treniranje u školskim dvoranama ili pak apelirati na županijske i gradske čelnike da se povedu za primjerom svojih kolega u Gradu Zagrebu ili pak Istarskoj županiji koji su interno donijeli odluke na lokalnim stožerima i dopustili treniranje u školskim dvoranama.