Naj pregledanije

Dario Šestan: Talentirani rukometaš pred kojim je svijetla budućnost

Rukomet se u Prelogu počeo igrati 1958. godine u Osnovnoj školi Prelog, a danas taj međimurski grad ima registrirana dva rukometna kluba. U 3. HRL – Sjever nastupaju rukometašice, dok rukometaši igraju u 1. HRL – Sjever. U oba rukometna kluba radi se vrlo dobar posao u rukometnoj školi, a nosioci igre upravo su domaće rukometašice i rukometaši.

Da će rukometna budućnost u Prelogu biti mirna pokazuje i broj djece u oba kluba, a on se svakim danom sve više povećava. Jedan od njih koji trenira rukomet u Prelogu je mladi Dario Šestan. perspektivni rukometaš koji će ubrzo kucati na vrata prve momčadi.

Dario se rukometom počeo baviti u 2. razredu osnovne škole, a prvi rukometni učitelj bio mu je Velimir Čonkaš. Odmah na prvom treningu rodila se ljubav između Daria i rukometa, te od tog dana rijetko kada propušta trening.

Dario se najbolje snalazi na poziciji lijevog vanjskog pucača, a njegov jaki i precizni šut osjetili su gotovo svi golmani u Hrvatskoj. Skromni Preložanin ne sanja o velikim klubovima, već mu je cilj obući dres seniorske momčadi Preloga.

“Najveću podršku imam od trenera i roditelja koji su uvijek uz mene na tribinama”, kazao je mladi talentirani rukometaš.

Za rukometne uzore izdvaja dva igrača – Norvežanina Sandera Sagosena i naravno Domagoja Duvnjaka.

Njegov rukometni talent prepoznat je i na razini županije, te ga je Međimurski rukometni savez proglasio za perspektivnog rukometaša u 2019. godini.

“Ponosim se izborom, to mi je nagrada za naporan rad i vježbanje u proteklih devet godina”, zaključio je Dario.