Dubravko Hozjak: “Naši mladi igrači iznijet će drugi dio sezone”

Rukometaši Preloga prvi dio sezone završili su na 12. mjestu s 11 osvojenih bodova. U drug dio sezone ulazi oslabljeni jer je nekoliko igrača otišlo iz kluba, dok su dvojica prestali s treniranjem. Više o prvom dijelu sezone te očekivanja u drugom dijelu, pročitajkte u razgovoru s trenerom seniorske ekipe, Dubravkom Hozjakom.

JESENSKI DIO PRVENSTVA

U prvom kolu  RK Prelog  ugostiO je favorizirane rukometaše MRK Ivanića i već od prve minute domaći igrači pokazali veliku borbenost i timsku obranu na čelu sa odličnim golmanom i to je bila garancija dobrih nastupa .

U drugom kolu bio je veliki Međimurski derbi gdje su rukometaši RK PRELOG unatoč nervozi na početku utakmice pokazali veliko zajedništvo i borbenost na terenu i zasluženo pobijedili MRK ČAKOVEC.

Samo prva dva kola smo odigrali u kompletnom sastavu da bi kasnije zbog mnogih razloga (privatnih,poslovnih,ozljeda) uvijek odigrali nekompletni što se naravno i odrazilo na mogućnost rotacije u igri, a naravno i na rezultat.

U 5. kolu je bila prekretnica prvog dijela prvenstva kad smo odlično odigrali protiv favorizirane Moslavine iz Kutine, ali nesretno izgubili 32:31 od kasnije jesenskog prvaka.

Nastavak prvenstva donosio je dosta veće odgovornosti na mlađe igrače koji još nemaju dosta takvih utakmica u svojim nogama i trebaju iskustvo koje će stjecati kroz cijelu ovu sezonu.

Nažalost ponajbolji igrač lige naš Mario Belić nije nam bio u mogućnosti pomoći do kraja prvenstva što se naravno odrazilo i na rezultat.

Ali nakon prvog dijela prvenstva vidi se napredak mlađih igrača što je i osnovni cilj uz opstanak za što ćemo se morati dobro potruditi.

U jesenskom dijelu sezone za Prelog su igrali: VANJA LONČARIĆ, NINO  KOPRIVEC, ALEN NOVOSEL, DARIO POŽGAJ, KARLO ZADRAVEC, NIKO ŠKVORC, PATRIK BOGOVIĆ, DENIS BOGOVIĆ, VJERAN TOPLEK, SERMEK LUKA, MARIO BELIĆ, MIHAEL NESTIĆ, DEJAN NOVAK, TOM NOVAK, DOMINIK MIKEC, ANID SELIMI, LEON STRAHIJA, KARLO GRABANT, ELVIN PETROŠANEC, BORNA HRANJEC,

PROLJETNI DIO

Ostanak i razvijanje mladih igrača osnovni ciljevi u nastavku sezone.

Na polusezoni smo ostali bez Denisa i Patrika Bogovića (otišli u RK VIDOVEC), Mario Belić nažalost nam se nije priključio, Leon Strahija i Nino Koprivec  odustali od treniranja.

Nedostatak kvalitetnih igrača za ovu zahtjevnu 1 HRL Sjever pokušat ćemo nadomjestiti mladim igračima. Klubu su za sada pristupili Antonio Bucat i Marti Vargek oba 19 godišnjaka.

Pokušat ćemo iz utakmice u utakmicu postići što bolji rezultat a u subotu 1.02.2020. u 20.00 igramo u Ivanić Gradu protiv ekipe koja nas je u prvom dijelu podcijenila, ali na kraju jesenskog dijela završila na odličnom 4 mjestu.

Uz preloški rukometni pozdrav  “SE JE NORO JE JE” pozivam navijače, sponzore, novinare i sve druge da nam pomognu u ostvarivanju što boljih rezultata.

foto: Studio Vipro