Filip Baranašić nakon transfera u Njemačku: “U klubu su me odlično prihvatili”

Međimurje je oduvijek bio kraj prepun sportskih talenata iz raznih sportova, a jedan od njih je rukometni vratar Filip Baranašić iz Hodošana. Filip ima 20 godina, a prethodne dvije godine branio je u najvišem hrvatskom rangu za momčad Varaždina.

Sjajne igre nisu ostale nezapažene te je Filip bio na “radaru” mnogih klubova. Jedan od najupornijih klubova bio je njemački prvoligaš HBW Balingen s kojim Filip prošlog tjedna potpisao ugovor.

“Prvi dojmovi su super, miran i lijepi gradić, pristojni ljudi, super su me dečki i uprava kluba prihvatili, za sad sve super. Klub se raspitivao o mladim i perspektivnim vratarima na području Europe. Jedan od rukometnih agenata koji je bio kontaktiran o tome se raspitao među igračima koje zastupa o potencijalnim opcijama za navedeni transfer. Na preporuku jednog od igrača, stupio sam u kontakt s agentom, uspješno odradio potrebne testove te naposljetku potpisao ugovor”, kazao je Filip.

Filip je pun optimizma nakon transfera. Njegov klub je jako dobro posložen, a već dugi niz godina prepoznatljivi su po “proizvodnji” mladih igrača.

“Glavni cilj u novom klubu je nastaviti što kvalitetnije trenirati i napredovati. Balingen je već 15-ak godina zaredom nagrađen od Njemačkog rukometnog saveza certifikatom uspješnosti za razvoj mladih igrača, tako da vjerujem kako sam došao u sredinu u kojoj se razvoj sportaša shvaća vrlo ozbiljno”.

U tjednu u kojem je potpisao s njemačkim prvoligašem, Filipu je stigao poziv u juniorsku reprezentaciju koju s klupe vodi Vlado Šola.

“Za mene igranje za reprezentaciju znači ostvarenje sna, od malenih nogu gledaš kako reprezentacija igra i sanjaš da jednog dana zaigraš i ti u njoj, na nekom od prvenstava, da osjetiš taj doživljaj kada krene himna i doživljaj punih tribina”, zaključio je Filip.

Mladom vrataru iz Hodošana čestitamo na transferu te mu želimo puno sreće u njemačkom rukometu.