Filip Perčić: Najviši slovenski rang zamijenio za igranje u voljenom Poletu

Danas vam donosimo priču o mladom međimurskom nogometašu koji je sa 18 godina upisao nekoliko nastupa u najvišem rangu slovenskog nogometa, ali se ovog ljeta vratio u matični Polet (SMnM) kako bi sakupio što više seniorskih minuta.

Radi se o 19 – godišnjem Filipu Perčiću iz Lapšine koji se nogometom počeo baviti već u sedmoj godini života, a prve korake napravio je u Poletu (SMnM).

“Nogomet je oduvijek bio moja velika strast. Motiv igranja mi je da postanem što bolji nogometaš i da igram u što višem rangu natjecanja”, opisao nam je Filip svoju ljubav prema nogometu.

Nakon što je tri godine proveo u Poletu, u svoje redove pozvao ga je NK Varaždin u kojem se zadržao sedam godina da bi ga potom put odveo u Muru iz Murske Sobote.

Filip u dresu Mure

Krajem prošle sezone, izgubio je pravo nastupa za juniorski sastav i tako je NŠ Mura odlučila da će Filipa i nekoliko tadašnjih suigrača poslati na posudbu u drugu ligu s ciljem da imaju punu minutažu i maksimalno se razvijaju kao igrači. U međuvremenu je na Filipovu adresu stiglo nekoliko ponuda, a jedna od njih bila je i Poletova.

“Na kraju sam na vlastitu inicijativu odlučio da svoju karijeru želim nastaviti u Poletu koji mi je ponudio najbolje uvjete za moj daljnji razvoj”, kazao je Filip.

Polet je prvi dio sezone završio kao druga momčad 3. HNL – Sjever, a Filip je uz nekoliko asistencija zabio i jedan pogodak.

Svojom prvom odrađenom polusezonom u Poletu nisam nikako zadovoljan. Zabio sam samo jedan pogodak i imao nekoliko asistencija. Znam da mogu puno bolje od toga i nadam se da ću to dokazati naredne polusezone”.

Jednog dana cilj mu je postati profesionalni nogometaš, a to mu je i jedna od najvećih želja. O svojoj nogometnoj budućnosti ne želi pričati jer i sam kaže kako u nogometu nikad ne znaš što ti budućnost nosi.

Dres Mure zamijenio je za najdraži dres – onaj Poleta

Na kraju našeg razgovora poslao je poruku mladim sportašima.

“Za kraj bih mladim sportašima preporučio da na svakom treningu i na svakoj utakmici daju sve od sebe jer će se taj trud nekada definitivno isplatiti”.

Filipu zahvaljujemo na razgovoru te mu želimo puno sreće i zdravlja u ostatku nogometne karijere.

foto: privatna arhiva Filipa Perčića