Naj pregledanije

Gradonačelnik Kovač primio karatiste i streličare nakon sjajnih rezultata

Čakovečki sportski klubovi nižu zavidne uspjehe na domaćoj i inozemnoj sceni, a Grad Čakovec pomno prati njihove aktivnosti. Streljački klub Čakovec i Karate klub Globus nedavno su tako ostvarili sjajne rezultate, posebice u mlađim uzrastima, na čemu im je čestitao i gradonačelnik Grada Čakovca, Stjepan Kovač.

Na prijem u gradsku vijećnicu, karatisti Globusa stigli su u pratnji svojih trenera, Dejana Slukića i Tomislava Magdalenića. Među uspješnim mladim snagama kluba bili su i članovi hrvatske reprezentacije, kao i osvajači medalja s nedavnog Svjetskog kupa i Svjetske lige mladih.

Aida Trstenjak tako je u Umagu bila zlatna u konkurenciji do 12 godina, a njezini klupski kolege Leona Gulija i Nikola Topličanec, brončani u kategoriji do 14 godina. Od kada je karate postao olimpijski sport, raste i broj te kvaliteta samih natjecanja, a Karate klub Globus se, uz tako uspješan pomladak, nada i nekom budućem plasmanu na Olimpijske igre. Prvi cilj je plasman na Svjetsko prvenstvo u Čileu, za što će se osmero mladih članova Globusa pokušati izboriti na predstojeća četiri turnira, a u klubu se nadaju barem jednom ili dva plasmana.

S druge strane, Streljački klub Čakovec polako, ali sigurno, kroči prema vrhu hrvatskog streljaštva. Ove godine upisali su povijesne uspjehe, pa se osim ekipnog naslova prvaka Hrvatske u gađanju malokalibarskom puškom, između ostalog, mogu pohvaliti i naslovom kadetskog viceprvaka Hrvatske u olimpijskoj kategoriji (Jan Novak), a imaju i broncu s ovogodišnjeg prvenstva Hrvatske u gađanju malokalibarskom puškom.

Ekipni prvaci Hrvatske, otac i sin, Zoran Novak i Lovro Novak te Nenad Nemec, govorili su gradonačelniku o klupskim aktivnostima, naglasivši kako nakon mnogo godina vladavine klubova iz najvećih hrvatskih gradova, streljaštvo dobiva na važnosti i u manjim sredinama.