[IZGUBLJENA GENERACIJA] Bili među najboljima u Međimurju, pa nestali u seniorskim godinama

U Nedelišću se 20 godina čekalo na novu odličnu generaciju nogometaša, nakon osvajanja juniorskog kupa 1990., kad se glavni akteri ove priče nisu ni rodili, bilo je dobrih rezultata s mlađim uzrastima, a zatim je jedna momčad iskočila.

Igrači rođeni 1994. i 1995. godine, uz one najperspektivnije iz 1996., bili su dokaz da se u Nedelišću odlično radi.   Upravo kad je ta momčad stasala NK Nedelišće ostao je bez svog igrališta koje je ustupljeno za izgradnju SGC-a Aton. U teškim i nenormalnim uvjetima za rad izniknuli su odlični igrači s velikim potencijalom, a jedan od najzaslužnijih za ostvarene uspjehe svakako je njihov trener Dražen Novak koji je od njih stvorio pobjedničku momčad.  

Pionirsku konkurenciju pokorili su u sezoni 2009/10., na kraju prvenstva svoje skupine zauzeli su 1. mjesto i zatim taj uspjeh potvrdili na turniru prvaka koji se održao u Goričanu. U polufinalu su od domaćina Trnave bili bolji s 2:1, dok su u finalu s visokih 7:0 svladali Centrometal iz Macinca i time osvojili naslov prvaka Međimurja. Iduće sezone su u kadetskoj konkurenciji stigli do finala Međimurskog nogometnog kupa. U polufinalu su s favoriziranim Međimurjem odigrali 1:1 i zatim prošli nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca rezultatom 4:2. Finale protiv Graničara u Kotoribi bilo je dramatično. Nakon 1:1 u regularnom dijelu o pobjedniku su odlučivali jedanaesterci.  Kotoripčani su na kraju bili smireniji i slavili sa 10:9 i podigli pehar namijenjen pobjedniku.

U sezoni 2011/12. opet su jedanaesterci bili kobni, ovog puta u uzrastu juniora, a kraj natjecanja bio je već u četvrtfinalu kad je Mladost iz Ivanovca nakon 0:0 bila uspješnija s 3:2.

U doba kada su bili pioniri

Gotovo polovica igrača nastupila je za seniore u 3. HNL, no nisu dobili priliku da ostave veći trag.  Kapetan ove momčadi bio je Luka Železnjak koji je za seniore kroz četiri sezone nastupio u 37 utakmica, posljednji put nastupio je ujesen 2013. godine. Mateo Novak odigrao je 40 utakmica, imao je potencijal zadržati se u momčadi, no u tome ga je spriječila ozljeda i nakon ispadanja Nedelišća iz 3. HNL više nije odigrao nijednu utakmicu.  Najviše nastupa za seniore skupio je Timotej Pintarić koji je odigrao 79 utakmica, u sezonama između 2013/14. i 2015/16. imao je prosjek od 25 utakmica po sezoni. Iz Nedelišća odlazi 2016. u Slobodu iz Slakovca. Od ostatka momčadi 15 ligaških nastupa upisao je Ervin Numanović, dok su manje od deset skupili Perišić, Smrtić, Krivak, te vratar Deni Vuk, danas član črečanskog odbojkaškog prvoligaša Međimurje Centrometala.   Iz drugog pokušaja do nastupa u dresu seniora Nedelišća stigao je Nikola Šoltić koji se u međuvremenu okušao u drugim klubova, da bi se u matični klub vratio na početku sezone 2019/20. i dosad upisao nastup u dvije prvenstvene utakmice u 4. NL ČK-VŽ.

A generaciju su činili slijedeći igrači: Luka Železnjak (c), Timotej Pintarić, Mateo Novak, Nikola Šoltić, Leon Capek, Deni Vuk, David Perišić, Ivan Balić, Matija Grđan, Marin Kelner, Marko Šoltić, Filip Krivak, Marko Smrtić, Ratko Levak, Luka Logožar, Hrvoje Marčec, Ervin Numanović, treneri Dražen Novak i Mihael Premuš.