IZNIMNA ČAST: Mario Vukoja dopredsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza

U Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin Izbornoj skupštini HGS-a prisustvovalo je 49 od 65 članova Skupštine, a dr.sc. Marijo Možnik jednoglasnom odlukom izabran je za mandatno razdoblje 2020-2024. godine.

Ovaj bivši prvak (2015.) i viceprvak (2012.) Europe te brončani sa Svjetskog prvenstva 2014. godine na preči, bio je jedini kandidat za nasljednika mr.sc. Steve Tkalčeca koji je HGS-om uspješno rukovodio čak 9 godina. Novi predsjednik Skupštine HGS-a je Vladimir Savić, njegov zamjenik Željko Ivelić, a glavna tajnica HGS-a jednoglasno ostaje Iva Murat Koić.
Dopredsjednici Saveza su Vladimir Mađarević i Mario Vukoja, a novi Izvršni odbor uz Možnika i njegove dopredsjednike čine i Marko Musić, Tomislav Hodak, Deni Borozan i Diana Lukašić. U Nadzorni odbor izabrani su Tomislav Krističević, Jurica Suhin i Suzana Šop, a u Disciplinski odbor Boris Čulin, Ankica Jengić i Đorđe Stojšić.

– Vjerujem da je moj tim ljudi doprinio tome da je gimnastika na svim razinama dobila viši status nego je to imala prije, a novom predsjedniku i njegovim ljudima želim da nastave unaprjeđivati ovaj sport i donositi Hrvatskoj velike svjetske rezultate na kakve smo navikli do sada” – rekao je dosadašnji predsjednik HGS-a Stevo Tkalčec prilikom zahvale Skupštini.

U svečanom dijelu Skupštine, a temeljem Pravilnika o dodjeli diploma i plaketa, HGS je dodijelio 8 posebnih priznanja – jednu plaketu za životno djelo, te 4 plakete i 3 diplome za doprinos razvoju gimnastičkog sporta.
Plaketu za životno djelo primila je legenda hrvatske gimnastike i sporta Erna Hawelka Rađenović, Plaketu za doprinos razvoju gimnastičkog sporta primili su Branka Stojković, Gordan Polan, Miroslav Končarević i mr.sc Stevo Tkalčec, a Diplome za doprinos razvoju gimnastičkog sporta Filipina Kabalin, Nika Robera Crevatini te ZTD Hrvatski Sokol.