Kai Tomoki: Jedini Japanac sa 100 nastupa u Hrvatskoj

Japan i Međimurje vole se međusobno, a oba naroda možemo bez problema nazvati da su srdačni, uvijek spremni pomoći.

Zato i prilagodba japanskog nogometaša, Kai Tomokija nije trajala dugo, već se Japanac nakon kratkog vremena u Međimurju mogao osjećati kao kod kuće.

Kai je u naš kraj stigao 2015. godine kada je pristupio Međimurcu. Prije Međimurca igrao je u Japanu, Tajlandu, Brazilu i Crnoj Gori, a nigdje se nije tako dobro osjećao kao u našem divnom kraju. Rodio se 1989. u Yokohami, a u Međimurec je stigao s 26 godina.

Kada sam stigao, najviše su mi pomogli Davor Piškor i Mišel Ganzer. Hrvatski nogomet je jako dobar i zabavan, a u Međimurcu sam se osjećao kao da sam tu već duže vrijeme”, nedavno nam je kazao Kai.

Srdačni Japanac ovog vikenda odigrao je 100 utakmica u Hrvatskoj, točnije u Međimurju i susjednoj nam županiji Varaždinskoj igrajući za Međimurec u četvrtoj ligi.

Svoju 100. utakmicu odigrao je jučer u dresu BSK-a protiv Venera, a jubilej je proslavio pogotkom. Kai je kao obrambeni igrač do sada za međimurske klubove postigao velikih 26 pogodaka.

Prije samog početka susreta, u BSK-u omiljenom Japancu poklonili su dres koji će ga zauvijek prisjećati na Međimurje i odigranih 100 utakmica.