Naj pregledanije

L. Bobičanec samo za MSM: “Moja životna pobjeda je prelazak iz amaterizma u profesionalce”

U životu je prošao sve, igrao u najnižim ligama te se kroz borbu u niže rangiranim klubovima izborio do zvijezde u slovenskom nogometu. Radi se o Luki Bobičancu koji s obitelji živi u Sivici, ali svoj kruh zarađuje u Sloveniji, točnije u Muri iz Murske Sobote.

Što te potaknulo na bavljenje nogometom?

Od malih nogu sam bio vezan uz nogomet. Tu bili svi moji prijatelji pa smo se tako puno družili uz loptu i nogometni teren te sam tako i ostao u nogometu.

Koji ti je najdraži trenutak u karijeri?

U dosadašnjoj karijeri mi je najdraža prošla sezona u kojoj sam uz svoj klub NŠ Mura osvojio naslov prvaka te smo ušli u Prvu slovensku nogometnu ligu. Bio sam uvršten u najbolju momčad prvenstva, te uz to bio i proglašen najboljem igračem lige što je još više doprinijelo samoj sezoni.

Kako izgleda tvoj radni dan?

Moj radni dan se uveliko promijenio naspram prošlih godina. Ujutro dosta brzi doručak, odmah iza toga trening, nakon treninga ručak te poslije toga poslijepodnevni odmor uz kavicu, televizor, krevet i sve ostalo što osmislimo uz prijatelje i suigrače.

Što smatraš svojom najvećom životnom pobjedom?

Mojom životnom pobjedom za sad mogu nazvati prelazak iz amaterskog nogometa u profesionalni, to je ono što svi igrači žele i za što treniraju.

Bilo gdje si igrao, bio si najbolji strijelac kluba. Koja je tajna tvojeg uspjeha?

Mogu reći da nema tu nekih prevelikih tajni, to je samo puno treninga, odricanja i najviše borbe za dokazivanjem svaki novi dan, iz treninga u trening.

Veseliš li se prvoligaškim dvobojima? Mogu li Međimurci odvesti Muru u europska natjecanja?

Naravno da se veselim prvoligaškim dvobojima, jako dugo na to čekam te mi je veliko zadovoljstvo što mogu biti dio toga. Naš cilj je za sada definitivno ostanak u prvoj ligi, prva sezona je uvijek najteža, ali nakon toga je naravno sve moguće. Imamo mladu i perspektivnu ekipu željnu dokazivanja te se nadam da ćemo uspjeti u nečem velikom. Sa mnom u klubu su jos dva Međimurca, to su Dean Šafarić, nekad vratar drugoligaša Međimurja, te mladi Mihael Rebernik koji je bio član hrvatskih prvoligaša poput HNK Rijeke i Slaven Belupa.

Pratiš međimurski nogomet? Može li tvoj Polet do treće uzastopne titule u Međužupanijskoj ligi?

Naravno da pratim međimurski nogomet, najviše naravno Polet Sveti Martin na Muri kad god sam slobodan, za kojeg sam odigrao isto tako jednu od svojih najdražih sezona, te stekao puno prijatelja. Iskreno nadam se da hoće i ove godine obraniti tu titulu prvaka lige koju su osvojili i prošle dvije sezone. Morat ću naravno pratiti i svoj matični klub NK Dubravu iz Sivice koja je eto uspjela ponovo nakon pola godine pauze  aktivirati klub.

“Vjerujte u svoje snove jer samo se tako mogu ostvariti”, kazao je za kraj našeg razgovora Luka Bobičanec kojem ovim putem zahvaljujemo te mu želimo sreću u nastavku karijere.

foto: Luka Bobičanec