Lovro Zvonarek: “Svaki put kad obučem hrvatski dres se osjećam posebno i neopisivo”

Prethodne godine za mlade reprezentativne vrste igralo je deset međimurskih nogometaša, a jedan od njih bio je Lovro Zvonarek. Mladi i talentirani nogometaš s dobrim igrama u Slaven Belupu nastavio je i ove sezone te je ponovno član reprezentacije.

Lovro dolazi iz Preloga, a nakon što je završio OŠ Prelog, upisao je sportsku gimnaziju Fran Galović u Koprivnici. Nogometom se počeo baviti već sa šest godina, a na prvi trener odveo ga je tata Josip. U Prelogu su ga trenirali David Vugrinec, Damir Pigac, Dalibor Gorupić, Denis Golubić i Ivan Zrna, a za svakoga od njih Lovro ima samo riječi hvale.

Nakon sjajnih igara u preloškoj Mladosti zamijetili su ga u Slaven Belupu, a prije nego što je otišao u Koprivnicu, morao se dokazati na tri probna tunira.

“Na jednom od turnira bio sam proglašen najboljim igračem te sam tada odlučio nogomet nastaviti u Koprivnici. Tamo sam se odlično snašao te sam dokazivanjem ubrzo postao i kapetan momčadi. Prvi trener u Slavenu mi je bio Goran Volf s kojim sam proveo predivne tri godine. Nakon trenera Volfa, preuzeo nas je trener Slavko Mešnjak s kojim smo igrali 1. HNL ligu za pionire. Nažalost sustigao nas je virus te nismo završili prvenstvo zbog čega nam svima ostaje žao. Ove godine kao mlađi kadet igram 1. HNL za starije kadete, a trener nam je Želimir Mešnjak. Ostvarujemo dobre rezultate te se nadam da ćemo odigrati prvenstvo do kraja te završiti na željenom mjestu”, kazao je Lovro.

Lovro u dresu Slaven Belupa

Za mlade reprezentativne vrste upisao je devet nastupa, a ukupno je postigao tri pogotka.

“Sada sam u U-16 reprezentaciji, a izbornik nam je Tomislav Rukavina s kojim smo prošli mjesec osvojili Međunarodni turnir Vlatko Marković. Trenutak koji ću najviše pamtiti su tri gola za reprezentaciju. Jedan protiv Slovenije u U-15 reprezentaciji te dva sada na turniru, a jedan od njih je bio u finalu. Svaki put kad obučem hrvatski dres se osjećam posebno i neopisivo. Moj budući cilj je ostati reprezentativac te postati profesionalni grač, naravno sve to uz Božju pomoć i puno zdravlja”, naglasio je mladi nogometaš.

U slobodno vrijeme kada nema obaveze u klubu Lovro vrlo rado otiđe do stadiona u Prelogu pogledati pokoju utakmicu.

“Volim pogledati utakmice juniora i seniora Mladosti Komet, a ostale sportove pratim preko vašeg portala”.

Kao sportaša čeka ga još puno odricanja, ali sa 16 godina stekao je dovoljno iskustva da pošalje poruku mladim međimurskim sportašima. 

“Budite uporni u treniranju, budite marljivi u školi i svaki puta pokušajte pobijediti samoga sebe”, zaključio je Lovro naš razgovor.

foto: HNS