Naj pregledanije

Lucija, ti si naš ponos!

Nakon pet borbi, koje je riješila s odličnim, Lucija Lesjak postala je svjetska prvakinja do 21 godine starosti u kategoriji +68 kg.

Redom su padale Ruskinja Sunita Kalimova 7-4, potom Gianella Lozano iz Perua 6-0, Amerikanka Cirrus Lingl s 5-4, a u polufinalu Meksikanka Nadiu Michel Galarzu Aguirre 3-1. Još uvjerljivija Lucija je bila u finalu pobijedivši u finalnom susretu Austrijanku Loru Ziller s 5-1.

“Zlato je tu. Jako sam sretna, zahvalna i ponosna. Na samo natjecanje došla sam bez velikih očekivanja. Samo sam htjela dati sve od sebe i potruditi se”, kazala je Lucija za HRT:

Jučer je u našem kraju glasno odjeknula vijest da je Lucija postala svjetska prvakinja. Koliko ljudima u Međimurju znači njezin uspjeh, vidjelo se po reakcijama na objavama raznih međimurskih medija.

Poruku Luciji poslao je i međimurski župan Matija Posavec.

Dugogodišnji treninzi, sati provedeni u dvorani, mnogo odricanja, truda i znoja. A onda na svjetskom prvenstvu u Čileu, pet nastupa i pet sjajnih pobjeda u kategoriji U21 +68, i na kraju 5 bodova u izvanrednom finalnom meču. To je naša Lucija Lesjak koja je postala svjetska prvakinja!
Iskrene čestitke i naklon do poda”
, napisao je župan na svom Facebook profilu.

Lucija, svojim uspjehom definitivno si dirnula nas Međimurce. U ime cijele redakcije čestitamo ti na velikom uspjehu i poručujemo ti kako je samo nebo granica.

BRAVO! TI SI MEĐIMURSKI PONOS!

foto: Matija Posavec/Facebook