Luda utakmica u Čakovcu: Međimurju pobjeda u golijadi

Utakmica između Međimurja i Junaka bila je sve, samo ne dosadna. U samoj utakmici vidjeli smo tri preokreta, sedam pogodaka, a propušteno je još mnoštvo prilika. No na kraju, najbitnije od svega je što su domaći upisali treću prvenstvenu pobjedu (4:3).

Utakmicu obilježili preokreti

Već u 4. minuti Igrecu dobar udarac brani Runje. Zatim Marcijuš puca preko gola, da bi u 18. minuti odlično reagirao Jesenović nakon udarca Jandreka. Isti igrač pokazao se kao prava opasnost četiri minute kasnije, kada iskorištava grešku domaće obrane i poentira za vodstvo. Pet minuta kasnije Brcković glavom gađa gredu, a odbijanac Igrec ne posprema u mrežu. Dobru priliku imao je i Palić, ali Runje je opet pokazao svoj talent. U 35. minuti nakon udarca Havelke ništa nije mogao ni raspoloženi Runje. Treba pohvaliti i Igreca koji je sjajno petom ostavio loptu Havelki. Sedam minuta kasnije mladi “Varaždinac” ponovno se upisuje u strijelce za prvi preokret na utakmici.

I u drugom dijelu nastavljena golijada

Međimurje prvo prijeti u drugom dijelu preko Havelke, ali Runje brani dok na odbijenu loptu dotrčava Brcković koji je bio srušen, ali sudac nije pokazao na bijelu točku. U 49. minuti ponovno greška domaće obrane, a Bruno Jenjić to iskorištava i zabija za poravnanje. Gosti do potpunog preokreta dolaze u 58. minuti kada Jandrek s više od 20 metara skida “paučinu” s domaćeg gola. U 66. minuti ponovno svjedočimo poravnanju, a ovog puta loptu Vuka u gol posprema Mijić.

U ludoj utakmici dogodio se i treći preokret, ovog puta u domaću korist. Dobru ubačenu prizemnu loptu s desne strane na drugoj strani dočekao je Glavina koji je lagano poentirao za 4:3. Zaprijetili su opasno gosti u 87. minuti, ali po sreću za domaće sjajnu priliku promašuje Andrić.

Međimurje je ovom pobjedom stiglo do treće pobjede u prvenstvu. U sljedećem kolu slijedi gostovanje kod Dugopolja.

Međimurje: Jesenović, Palić, Vidović (od 65. Jakupak), Hranilović, Glavina, Đurak (od 65. Zanjko), Havelka (od 88. Hajdinjak), Mamić, Igrec (od 53. Mijić), Brcković (od 53. Vuk), Marcijuš