Kategorije

Naj pregledanije

Međimurje – veliki sportski potencijal

U Međimurju postoji široki spektar sportova kojima se ljudi bave. Međimurje se slobodno može nazvati sportskim krajem jer gotovo u svakom selu postoji neki sportski klub, da li aktivan u natjecanju ili samo klub kao dio rekreacije.

Kvaliteta sportskih terena, dvorana odnosno svih sportskih objekata i logistička potpora zadovoljava sve potrebe rekreativaca, ali i profesionalnih sportaša na pripremama i natjecanjima. Sve češće se grade sportske dvorane, obnavljaju se tereni te ostala sportska borilišta. Imamo više sportskih dvorana nego rukometnih i košarkaških klubova zajedno. Ne tako davno  u Termama Sveti Martin boravila je Hrvatska  rukometna reprezentacija, nogometna reprezentacija, košarkaška…

Od kad su se neke stvari promijenile u IO HNS-a Čakovec je za svoje goste imao Hrvatsku U-17 reprezentaciju koja je odrađivala mini pripreme u čakovečkom stadionu. Ovih dana će se na istom stadionu odigrati i dvije međunarodne utakmice Hrvatske U-20 reprezentacije.

Također, svake godine u Međimurju boravi puno sportaša iz raznih zemalja koji dolaze u naš lijepi kraj na turnire koji su uvijek vrhunski organizirani.

Čak “23 sporta” sa svojim klubovima i udrugama u Međimurju članovi su Zajednice sportskih udruga Međimurske županije. Nogomet, rukomet, košarka, atletika, biciklizam, badminton, gimnastika, judo, karate, kuglanje, plivanje, ples, rekreacija, ribolov, speedway, streljaštvo, streličarstvo, šah, stolni tenis, tenis…To su sve sportovi kojima se bave Međimurci.

Međimurje kroz svoju sportsku povijest i današnju sportsku kulturu stvara dobre nade budućeg sporta za samu županiju pa i za državu. Sport ima svijetlu budućnost samo treba dobro rasporediti resurse i dostatna financijska sredstva.

Ulaganjem u stručni kadar, u mlade nade i u opremljenost sportskih sadržaja znatno se može utjecati na bolje rezultate i na veće uključivanje u sport ili bilo koji oblik sportske rekreacije.