Naj pregledanije

Međimurska nogometna budućnost: Borna Lesjak

Vrijeme bez nogometa iskoristit ćemo za predstavljanje nogometnih talenata iz Međimurja koji igraju na našem području, izvan naše županije ili u inozemstvu. Predstavljat ćemo vam nogometaše rođene od 1998. do 2004. godine.

Borna Lesjak (2004.)

16 – godišnji mladić dolazi iz Mačkovca gdje je i napravio prve nogometne korake. U lokalnom Omladincu igrao je do desete godine i to najčešće na poziciji napadača i veznog igrača, da bi dolaskom u NŠ Međimurje – Čakovec bio prebačen na stopersku poziciju.

Lesjak je trenutno jedan od najvećih potencijala NŠ Međimurje – Čakovec, a trener Lepen ga sve češće zove na treninge seniorske momčadi. Također, u zimskim pripremama upisao je nekoliko nastupa za seniore Međimurja. Prošle sezone predvodio je pionirsku momčad nogometne škole u pohodu na šesto mjesto u prvoligaškom rangu. Ove godine igra za kadete, gdje je većina igrača u ligi 2003. godište, ali to Borni ne predstavlja problem, te se on jako dobro nosi sa suparničkim igračima.

Već smo spomenuli, najbolje se snalazi na stoperskoj poziciji, a uz odlično čitanje igre ulijeva sigurnost u svoju momčad.

Borna je u 2018. godini upisao jedan nastup za reprezentaciju Hrvatske do 15 godina starosti, a dobitnik je nagrade “Anto Dragić” za perspektivnog sportaša.

Ako ste propustili dosadašnje tekstove o igračima koji će činiti međimursku nogometnu budućnost, ne brinite. Klikom na ime igrača, otvara vam se članak.

Martin Pajić

Neven Hlišć

Karlo Senčar

Edvin Bratuša

Jakov Pintarić

Leo Hajdinjak

Nikola Obadić

Robin Zanjko

Emanuel Mađarić

Karlo Malenović

Noah Lukovnjak

Dario Vizinger

Karlo Lukman