Naj pregledanije

Međimurska nogometna budućnost: Edvin Bratuša

Vrijeme bez nogometa iskoristit ćemo za predstavljanje nogometnih talenata iz Međimurja koji igraju na našem području, izvan naše županije ili u inozemstvu. Predstavljat ćemo vam nogometaše rođene od 1998. do 2004. godine.

Edvin Bratuša

Talentirani 19 – godišnji vratar nogometom se počeo baviti s 8 godina u Croatiji iz Orehovice. Tri godine kasnije prelazi u NŠ Međimurje – Čakovec, a tamo se zadržao do lipnja 2018. godine kada prelazi u NK Varaždin. Kao najveći uspjeh u NŠ Međimurje – Čakovec, ističe osvajanje međunarodnog turnira u Međugorju sa svojom generacijom, a on je ujedno na tom turniru bio proglašen za najboljeg vratara. Za vratarski put zahvalan je treneru vratara Darku Stamnekoviću pod čijom je palicom trenirao sedam godina.

Posljednje dvije sezona vrlo dobro brani za juniore Varaždina u najvišem juniorskom rangu. U prvom dijelu sezonu branio je u 13 susreta, a u njih šest je mrežu ostavio praznom. Ove zime Luka Bonačić pozvao ga je na pripreme seniorske ekipe, na čemu mu je Edvin jako zahvalan.

Nakon Deana Šafarića, nema međimurskog vratara u prva dva najviša ranga Hrvatske ili drugih zemalja. Vjerujemo kako će Edvin biti sljedeći vratar iz Međimurja koji će zakoračati na veliku scenu.