Naj pregledanije

Međimurska nogometna budućnost: Jakov Pintarić

Vrijeme bez nogometa iskoristit ćemo za predstavljanje nogometnih talenata iz Međimurja koji igraju na našem području, izvan naše županije ili u inozemstvu. Predstavljat ćemo vam nogometaše rođene od 1998. do 2004. godine.

Jakov Pintarić

Dolazi iz sportske obitelji, a njegova braća Pono i Lucian također su bili veliki nogometni talenti, ali nažalost svoj potencijal nisu iskoristili do maksimuma. Jakov (20) je najmlađi brat od četvorice braće Pintarić, a nogometom se počeo baviti sa 6 godina u Hajduku iz Brezja. Četiri godine kasnije prelazi u NŠ Međimurje – Čakovec, da bi početkom srednje škole postao član Slaven Belupa. Nakon odličnih godinu dana u Koprivnici, stiže poziv iz Zagreba, gdje je Pintarić opet odličan i već godinu kasnije prelazi u Rijeku.

U riječkom prvoligašu nalazi se i danas, ali trenutno ne igra radi operacije prednjeg križnog ligamenta. Najbolje se snalazi na poziciji prednjeg veznog. Voli imati loptu u svom posjedu, kreirati puno prilika, ali i zabijati golove. Za sada još uvijek nema nastupa za prvu momčad Rijeke. U mandatu Igora Bišćana, Jakov je jednom bio na klupi za pričuvne igrače i to u derbiju protiv Osijeka.

Prošlu sezonu 1. HNL za juniore završio je sa sedam postignutih pogodaka.