Naj pregledanije

Međimurska nogometna budućnost: Neven Hlišć

Vrijeme bez nogometa iskoristit ćemo za predstavljanje nogometnih talenata iz Međimurja koji igraju na našem području, izvan naše županije ili u inozemstvu. Predstavljat ćemo vam nogometaše rođene od 1998. do 2004. godine.

Neven Hlišć

Plemeniti veznjak rođen je 1999. godine, a nogometom se počeo baviti još kao četvero godišnjak u Budućnosti iz Podbresta. S osam godina prelazi u NŠ Međimurje – Čakovec, a samo dvije godine kasnije otišao je u NK Varaždin. Za Varaždince je igrao 7 godina, a u kadetskoj prvoj ligi bio je najbolji strijelac varaždinskog sastava s 11 pogodaka.

Dobre igre nisu ostale nezapažene, te sa 17 godina odlazi u Osijek. Prvu sezonu igra za juniorski sastav, da bi u drugoj sezoni otišao na posudbu u NK Međimurje, tada trećeligaša. Posljednju sezonu u kojoj je bio vezan ugovorom za Osijek, proveo je na posudbi u Croatiji iz Đakova.

Početkom ove sezone opet se vratio u Međimurje, sada drugoligaša. U prvom dijelu prvenstva Hlišć je imao vrlo važnu ulogu u momčadi, a igrao je u 14 utakmica, a pritom je upisao četiri asistencije.

Prema našem sudu, Nevena smo proglasili najboljim mladim igračem Međimurja u prvom dijelu sezone.

Hlišć se najbolje snalazi na poziciji veznog igrača, a krasi ga dobar pregled igre.

Jučer smo pisali o Martinu Pajiću, a ako ste propustili članak, sada ga možete pročitati.