Naj pregledanije

Međimurske legende: ANTO DRAGIĆ

Kao i u promociji projekta “Dječji sport”, na našem portalu moći ćete svakog tjedna čitati serijal “Međimurske legende” u kojem ćemo vas upoznavati sa životom vrhunskih sportaša te djelatnika s područja Međimurja. Nakon Dražena Ladića, Franje Punčeca, Željka Golika, Franje Požgaja i Rajka Kolareka danas ćemo vas upoznati sa životom Ante Dragića.

Profesor Anto Dragić bio je jedan od najpoznatijih i najpriznatijih sportskih djelatnika Grada Čakovca i Međimurske županije. Svoj radni staž od 1977.-2010. godine proveo je kao profesor i savjetnik u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec.

Osnivač je Čakovečkog plivačkog kluba, Udruge za sport i mladež, Udruge spasilaca iz vode, Čakovečkih plivačkih sudaca, a bio je dugogodišnji predsjednik Međimurskog školskog sportskog saveza gdje je pod njegovim vodstvom postignut niz evidentnih uspjeha, posebno oko obuke neplivača i niza osvajanja naslova najboljih u Hrvatskoj s međimurskim ekipama osnovnih i srednjih škola.

2014. godine dobio je najviše priznanje “Nagradu za životno djelo” za velike zasluge u školskom sportu. Bio je uspješan predsjednik GK Marijan Zadravec Macan, a kao član IO Zajednice sportova Grada Čakovca inicirao je i realizirao niz aktivnosti.

Počasni je građanin Općine Vratišinec, a posebno će se pamtiti njegove aktivnosti i zasluge u rukometu gdje je bio tajnik Rukometnog saveza i Zbora rukometnih sudaca Međimurja.

Međimurska sportska javnost pamtit će ga kao uspješnog djelatnika s mnogim priznatim rezultatima u gotovo svim sportovima.