Naj pregledanije

Međimurske legende: RAJKO KOLAREK

Kao i u promociji projekta “Dječji sport”, na našem portalu moći ćete svakog tjedna čitati serijal “Međimurske legende” u kojem ćemo vas upoznavati sa životom vrhunskih sportaša te djelatnika s područja Međimurja. Nakon Dražena Ladića, Franje Punčeca, Željka Golika i Franje Požgaja danas ćemo vas upoznati sa životom Rajka Kolareka.

Rajko Kolarek iznenada nas je napustio u 54-oj godini života. Cijeli svoj život podredio je odbojci, a po struci je bio inženjer građevinarstva. Međimurje će ga najviše pamtiti kao duha međimurske odbojke i radu s mladima. Rajko je bio poznat po strpljenju, vedrini i načinu na koji je motivirao sportaše u porazu i pobjedi.

Bio je vrlo aktivan član izvršnog odbora Sekcije sportskih novinara Međimurja, dugogodišnji član najužeg vodstva Međimurskog odbojkaškog saveza, član skupštine te Izvršnog odbora Zajednice sportova Međimurja, a 2012. godine za predani rad primio je najviše županijsko priznanje “Franjo Punčec”.

Nakon aktivne karijere primio se trenerskog i sudačkog posla, a vrlo brzo je postao odbojkaški sudac najvišeg ranga u Hrvatskoj. Cijelu karijeru posvetio je radu s djecom, a nije mu bilo teško surađivati sa školskim sportskim klubovima diljem Međimurja i Podravine.

U oproštajnom govoru 2015. godine Slobodan Veinović za njega je rekao:

“Rajko je bio jedinstven po još nečemu – nikad nije koristio riječi ne i neću jer mu ništa nije bilo teško i na svaki problem i molbu imao je poznati odgovor: Nemaš problema. Uvijek je prihvaćao povjerene mu zadatke i podržavao sve aktivnosti koje su bile dogovorene. I svi smo znali da će ono što je Rajko obećao biti izvršeno. Rajac je bio ljudina”.