[MLADI NOGOMETAŠ] Nikola Obadić pristupio splitskom Hajduku

Nakon tri godine u Varaždinu, mladi međimurski nogometaš napravio je veliki korak u karijeri te se priključio splitskom Hajduku.

Mladi i talentirani nogometaš, Nikola Obadić nogometom se počeo baviti s pet godina u NŠ Općine Mala Subotica. Nakon pet godina u matičnoj školi nogometa pridružio se NŠ Međimurje – Čakovec. U čakovečkoj školi nogometa njegove igre nisu ostale nezapažene, te nakon tri godine dobiva poziv iz splitskog Hajduka i Varaždina, a Nikola i njegovi bližnji odlučili su da je za njegov razvoj bolja opcija odlazak u Varaždin.

U Varaždinu je igrao tri i pol godine, a u gotovo svim sezonama igrao u najvišem pionirskom i kadetskom rangu. Prošle sezone u pionirskoj prvoj ligi postigao je devet pogodaka, te je bio peti strijelac lige. Ove godine kao je ulazni kadet ponovno igrao u najvišem kadetskom rangu, a postigao je četiri pogotka. Ovog puta poziv Hajduka nije mogao odbiti i kadetskoj momčadi Splićana priključio se u srpnju. Službeni debitantski nastup upisao je jučer u Koprivnici protiv Slaven Belupa. Nikola je u tom susretu igrao svih 90 minuta.

Najbolje se snalazi na poziciji lijevog krilnog napadača, a najveće vrline su mu brzina i dribling.

2018. godine upisao je jedan nastup za U-15 reprezentaciju, a u svom debiju postigao je pogodak Albaniji. Krajem prošle godine bio je pozvan na Zimski kamp HNS-a.