Naj pregledanije

MRK Čakovec: “Odluka HRS-a na naš klub utjecati će pozitivno i negativno”

Hrvatski rukometni savez je prije dva dana donio odluku kojom se poništavanja natjecanja u svim ligama i kup natjecanja u sezoni 2019./2020., u nadležnosti i organizaciji HRS-a.Svi klubovi zadržavaju u narednoj sezoni 2020./2021. status u onoj ligi kojoj su pripadali na početku sezone 2019./2020., što znači da nema ispadanja iz liga niti plasmana u viši rang natjecanja. Na ovu temu, poslali smo upit čelnicima MRK Čakovec, koji su nam ubrzo nakon upita, poslali odgovor.

Odluka HRS-a na naš klub utjecati će i pozitivno i negativno iz dva razloga.

Odluka za seniorsku ekipu za nas ima pozitivan učinak i prihvaćamo odluku HRS-a o poništavanju sezone, iako smatramo da je HRS trebao odlučiti o prvaku prema postojećoj tablici. U trenutku prekida sezone nalazili smo se na 11. mjestu prvenstvene tablice i nismo imali nikakve bojazni da bi bilo kakva odluka mogla direktno utjecati na nas.

Vezano za odluku o mlađim dobnim skupinama i prema članku 2. „Status člana 1. Hrvatske kadetske rukometne lige će ostvariti u sezonama 2020./2021. i 2021./2022. klubovi koji su svojim plasmanom ostvarili taj status 2017./2018. U regionalnim ligama mlađih dobnih skupina muški gdje postoje 2. lige (Regija Središte i Regija Jug), status prvoligaša ili drugoligaša u pojedinoj dobnoj skupini zadržavaju klubovi koji su taj status ostvarili u sezoni 2018./2019.“ se u potpunosti ne slažemo i smatramo je vrlo negativnom za daljnji rast, motivaciju i napredovanje ekipe. Prema ovoj odluci naši mlađi kadeti nemaju pravo nastupa u 1.hrvatskoj kadetskoj ligi, iako su zadnjih 4 godine u samom vrhu Regije sjever i svojim radom, trudom i rezultatima su zaslužili da igraju 1.HKRL. Naravno, na ovu odluku ćemo priložiti prigovor i boriti se da naši mladići ipak igraju zasluženu 1.HKRL.

Sezona 2019/2020. za nas je bila dosta teška, imali smo uspona i padova, borili smo se s ozljedama igrača, ostali bez trenera u drugom dijelu sezone, ali borbenost i zajedništvo te pravi sportski duh u nama gori i dalje. Naravno, želja svake ekipe i svakog kluba je osvajanje prvog mjesta i plasiranje u viši rang natjecanja, ali primarni cilj je bio ostanak u I.HRL koji bi u svakom slučaju ostvarili i da nije bilo prekida sezone.

Nakon odluke o prekidu treniranja i natjecanja, odlučili smo da ne možemo stati te svi naši igrači treniraju samostalno kod kuće uz podršku i snimke naših trenera. Tim tempom ćemo nastaviti dalje dok se ne promijeni odluka o treniranju, pošto nam je najbitnije zdravlje naših igrača.

Upravu čeka težak posao organizacije što se prvenstveno odnosi na sponzore i financije, u planu je i dovesti određena pojačanja za sljedeću sezonu, a u glavnom fokusu nam je pronalazak dugoročnog trenerskog rješenja.