Naj pregledanije

Najava 2. MNL: Draškovec i Venera idu po jesenski naslov

2. Međimurska liga – skupina A

Mladost (D) – NŠ Međimurje-Čakovec

Posljednje kolo ove polusezone donosi utakmicu dviju momčadi koje se nisu proslavile, ali imaju borbenost i ne odustaju do zadnjih minuta. Mladost igra raznoliko pa imaju 5 pobjeda, 3 remija i 5 poraza što ih svrstava u sredinu tablice. Imaju 18 bodova i igraju solidno, ali ima puno prostora za napredak u ovom periodu bez utakmica. Čakovčani su novi u ovom izabranom društvu pa se nisu najbolje snašli. Imaju tek 2 boda i na samom su začelju. Moraju poraditi na igri, igračima, taktici, ali i izazvati sreću. Mladost bi trebala upisati nova tri boda i učvrstiti svoju poziciju.

Borac (DH) – Budućnost (P)

Ova sezona nije u znaku Borca. Borbe na terenu ne idu u njihovu korist pa do sad imaju 1 pobjedu, 4 remija i 8 poraza. Nakon stanke, trebali bi promijeniti taktiku igre, a defanzivnu igru pretvoriti u napadačku što im možda donese više pobjeda. Budućnost je odigrala jako dobro u dosadašnjem djelu gdje su uspjeli skupiti puno bodova. Igra Budućnosti je orijentirana na napad što se vidi iz 8 pobjeda i 5 poraza. Budućnost svojom igrom i taktikom može upisati još bodova i pobjedu prije zimske stanke.

Bratstvo (P) – Borac PMP

Bratstvo želi što prije zaboraviti loše rezultate koji su se samo nizali. Imaju 1 pobjedu i 12 poraza. Borac PMP je u malo boljoj formi, ali nemaju pretjerano dobre rezultate. Oni imaju 3 pobjede, 3 remija i 7 poraza, a to im je ukupno 12 bodova. Obje momčadi moraju poboljšati svoju igru i razraditi bolju taktiku kako bi više napredovali i skupili što više bodova.

Drava (DM) – Draškovec

Drava je odigrala solidno što je zlatna sredina na tablici. Imaju 7 pobjeda, 1 remi i 5 poraza što je ukupno 22 boda. Protivnik u ovoj utakmici im je vodeći Draškovec. Odlična igra, taktika i momčad rezultat su ovog prvog mjesta. Malo su kiksali, a sve ostale utakmice su sigurno pobjeđivali. Napad i obrana skladno funkcioniraju što se može iščitati iz gol razlike koja iznosi 40:9. Ovo bi trebala biti utakmica za učvršćivanje vodeće pozicije prije odmora.

Vidovčan – Omladinac (DS)

Prava borba za pozicije odigrat će se u derbiju dvije potpuno izjednačene momčadi u dosadašnjem djelu sezone. Obje imaju po 9 pobjeda, 1 remi i 3 poraza, a prednost je na strani Vidovčana u gol razlici. Igraju napadački i defanzivno na visokoj razini koja ih svrstava u gornji dio tablice. Vidovčan više zabija, pa im možda to donese prednost na ovoj utakmici, no sve je moguće.

Croatia – Radnički

Croatia je bila neporaženi div do pred kraj polu sezone, no raspala se ona igra i moć s početka sezone. Još uvijek su u gornjem djelu tablice, ali dobro će im doći odmora da skupe glave i smisle taktiku vraćanja staroj slavi. Protivnik u ovom kolu im je Radnički. Radnički se bori iz utakmice u utakmicu i marljivo skuplja bodove. Ove sezone imaju 3 pobjede, 3 remija i 7 poraza. U ovoj utakmici je prednost na strani Croatije kojoj treba ova pobjeda da ne zaostane za vodećima.

Mladost (I) – Jadran

Mladost je u drugom djelu tablice i imaju ukupno 11 bodova. Proljeće bi im trebalo poslužiti kao novi početak, a to se može uz poboljšanje igre i spremnosti. U ovoj utakmici igraju protiv Jadrana. Jadranova igra je u samom vrhu bez previše kalkulacija. Uvijek igraju na pobjedu što se pokazalo kao dobra taktika koja ih svrstava na 2.mjesto na tablici. U ovoj utakmici bi trebali rutinski pobijediti, a moguće je i da na zasluženi odmor odu kao vodeći.

2. Međimurska liga – skupina B

Donji Koncovčak – Venera PMP

Posljednja utakmica polusezone donosi nam dvoboj dviju momčadi od kojih je jedna s vrha tablice, a druga je pri samom dnu. Venera PMP je odigrala odlično što se vidi i prema 35 bodova i vodstvu na tablici. Ušli su u krizu sredinom natjecanja i izgubili nekoliko utakmica, ali vratili su se još bolji i nastavili nizati pobjede. Donji Koncovčak se ne snalazi najbolje ove sezone, a imali su nekoliko blistavih trenutaka i uspjeli su skupiti 12 bodova. Utakmica bi trebala otići na strau Venere PMP koja bi trebala učvrstiti svoju vodeću poziciju prije zimske stanke.

Mura – Sokol

Mura ima najlošije rezultate ove sezone. U igri im fali pokretljivosti i više proboja do protivničkog gola. Uspjeli su skupiti tek 8 bodova, a kako sezona odmiče, igraju bolje što dokazuje i napeta utakmica iz posljednjeg kola. Sokol je jedno od iznenađenja ove sezone jer ih nitko nije očekivao pri samom vrhu. Igraju pokretno, čvrsto i napadački što donosi i dobre rezultate. Imaju 29 bodova, a nakon ove utakmice možda dođe i do napretka na tablici. Protivnici se dobro poznaju te ne bi trebalo biti većih iznenađenja.

Plavi – Strahoninec

Plavi su odigrali korektnu sezonu gdje su marljivo skupljali bodove što ih svrstava u sredinu tablice. Igraju od utakmice do utakmice, a ove sezone imaju 5 pobjeda, 5 poraza i 5 remija. Strahoninec nije izgubio dobru prošlosezonsku formu i nizali su dobre rezultate i u ovoj sezoni. Nekoliko kikseva ih je koštalo prvoj mjesta, ali sve to se može nadoknaditi u drugom djelu sezone. Uz čvrstu obranu, dobar vez pa sve do spremnog napada bio bi recept Strahoninca za još jednu uspješnu sezonu. Obje momčadi su spremne za posljednju utakmicu, a potom slijedi zasluženi odmor.

Sloboda (S) – Sloboda (M)

Dvije vrlo slične momčadi koje igraju gotovo identično. Krasi ih isto ime, a tako i igraju- slobodno. Neopterećeni, uvijek spremni iznenaditi protivnika i uzeti bodove. Slakovec ove sezone ima 5 pobjeda, 3 remija i 7 poraza, dok Mihovljan ima 5 pobjeda, 1 remi i 9 poraza. Nalaze se u drugom djelu tablice i moraju slijedeću sezonu igrati borbenije i skupiti više bodova da se ne bi morali boriti za opstanak. Utakmica koje je pred nama bit će pravo iznenađenje kao i cijela sezona ovih dviju momčadi.

Pobjeda – Vučetinec

Pobjeda je loše krenula u sezonu, ali se dizala u igri kako je sezona odmicala. Skupili su 20 bodova i nalaze se u sredini tablice što im je sasvim zadovoljavajući rezultat. Vučetinec igra samozatajno, a nalaze se u prvom djelu tablice s 25 bodova. Vučetinec je u dobroj formi i mogu pobijediti čak i one najbolje. U ovoj utakmici se predviđa pobjeda Vučetinca, ukoliko Pobjeda ne iznenadi kao što to obično rade.

Hajduk (Š) – Mali Mihaljevec

Hajduk je najveće iznenađenje ove sezone. Borba za opstanak u prošloj sezoni očito je shvaćena ozbiljno i tu borbenost su prenijeli na ovu sezonu odlučivši se boriti za sam vrh. Momčad koja ne odustaje, marljivo trenira, a rezultati su vidljivi samim pogledom na tablicu. Mali Mihaljevec nema konstantnost pobjeđivanja pa su ove sezone upisali tek 5 pobjeda, 4 remija i 6 poraza. Kako sezona odmiče, ulaze u bolju formu, a zimski period je pravo vrijeme za zaglade ono što im nedostaje i vrate se staroj slavi pobjeđivanja. Domaći teren, publika i euforija bi trebali biti dovoljni za pobjedu Hajduka u ovoj utakmici.

Omladinac (M) – Bratstvo (SV)

Omladinac je nije najbolje snašao ove sezone. Imali su nekoliko blistavih utakmica, ali dalje se sve vratilo na slabiju igru i lošije rezultate. Ukoliko ne poprave igru i momčad ne proigra, očekuje se prošlogodišnja sudbina i borba za opstanak. Bratstvo je i dalje pri vrhu. Imali su pad su formi, ali vraćaju se na onu razinu s početka sezone. Taj pad forme im je odnio puno bodova pa ih do sad imaju 27. Nakon ove utakmice, trebali bi zabilježiti nova tri boda i na proljeće krenuti opet s dobrom formom.

Zasadbreg 77 – Hajduk (B)

Za kraj polusezone vječni derbi dva dobro znana protivnika. Zasadbreg 77 je uvijek neugodan protivnik od kojeg se svašta može očekivati. Ove sezone igraju raznoliko, od utakmice do utakmice, a 2 pobjede, 7 remija i 6 poraza. Momčad s najviše izjednačenih utakmica, a ukopno im je to donijelo 13 bodova. Hajduk je imao taktiku „sve ili ništa“ pa su u dosadašnjem djelu sezone upisali 7 pobjeda i 8 poraza te imaju ukupno 21 bod. Dobra igra, staloženost i taktika svrstali su ih u središnji dio tablice, a možda je u ovoj utakmici vrijeme za prvi remi ove sezone.