Naj pregledanije

Nikola Balent: Iz ljubavi prema sportu otvorio uspješnu turističku agenciju

Jeste li u posljednje vrijeme bili na nekom većem sportskom događaju? Ako jeste, velika mogućnost je da ste putovali s Nikolom Balentom, vlasnikom i osnivačem putničke agencije “Potepuh”, specijaliziranom za sportski turizam uz avanturističko – zabavna putovanja.

Nikola nam dolazi iz Podbresta, a s ponosom kaže kako je otac malene Leone, te je veliki zaljubljenik u putovanja. Budući da je veliki zaljubljenik u putovanja, ideju da otvori svoju turističku agenciju je ostvario i sada je već nekoliko godina njegov tvrtka “Potepuh” poznata u Međimurju, ali i diljem Hrvatske.

“Nakon što sam u studentskim danima otišao na Erasmus u Češkoj, otvorile su se bezbrojne mogućnosti pa sam tako proputovao 40-ak država i nakon toga otvorio turističku agenciju Potepuh kako bih spojio ljubav prema putovanju i posao jer ako radiš što voliš, nećeš raditi niti jedan dan u životu. Do sad sam organizirao više od 100-ak izleta.”

Kroz svoju agenciju, organizirao je izlete za prijatelje, razne udruge, ali i veća sportska događanja.

“Potepuh je turistička agencija specijalizirana za sportski turizam uz avanturističko – zabavna putovanja pa smo tako bili na raznim sportskim priredbama, ali najviše me se dojmila utakmica u Budimpešti (Mađarska – Hrvatska), pa u Manchesteru (Man. City – Dinamo), Plzenu (Viktoria – Dinamo) te navijačka rukometna atmosfera u Grazu ove godine. Najbolji stadioni su mi u Madridu, Manchesteru, Liverpoolu i Napoliju, dok me San Siro u Milanu pošteno razočarao”.

Ističe kako su Potepuhovi putnici avanturističkog duha, mlađe životne dobi od 20 do 30 godina, ma da im se sve više priključuju i stariji „luđaci“. Također je dosta i ženske populacije, a trude se da svima bude ugodno, da se svi zbliže, upoznaju nove prijatelje te da kroz glazbu, piće i nagradne igre naprave jednu toplu atmosferu kako bi svi zajedno stvorili uspomene za cijeli život.

Kao i svaki pravi organizator putovanja, Nikola se prisjetio svojih dogodovština.

Bilo je svakakvih dogodovština, od toga da sam ostavio karticu kad sam krenuo za Dominikansku republiku, da me autobus ostavio u Austriji jer sam otišao po Jaffa kekse, ali više pamtim one dobre poput promatranja kitova na Karibima, penjanje na Akropolu u Grčkoj, Eiffelov toranj u Parizu te vodenih partyja u Budimpešti”.

Ambiciozan Nikola ima velike planove u budućnosti, a planira organizirati sportska putovanja na Euro 2020, Olimpijske igre, a bit će i ljubavnih poput Pariza ovoga Valentinova te organiziranih izleta manjih skupina u Dubai, Egipat (piramide), New York (kad ukinu vize) i ostalih zemalja po želji putnika.

Uz organiziranje putovanja, Nikola se bavi i nogometom, a trenutno je član NK Otok.

“Nogometnu karijeru započeo sam u NK Budućnost Podbrest koji je tada bio jedan od najboljih klubova u Međimurju, pogotovo u mlađim kategorijama. U starijim pionirima sam prešao u NK Mladost Prelog gdje smo osvojili sva moguća prvenstva u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj konkurenciji uz finale kupa protiv nepobjedivog Međimurja. S 18 godina otišao sam na posudbu nazad u Podbrest gdje sam strgao križne ligamente te sam nekoliko godina bio izvan ozbiljnog nogometa. Vratio sam se u Palinovcu, pa kasnije u Kraljevčanu gdje smo osvojili naslov prvaka te sam trenutno u Otoku gdje smo po prvi puta u povijesti kluba bili prvaci te se nadamo tome i na završetku sezone”.

Ako još niste, posjetite web ili Facebook stranicu Potepuh putovanja te pronađite nešto za sebe. Nećete požaliti!