Niz perspektivnih rukometaša na kampu Hrvatskog rukometnog saveza

Regija „Sjever“ održala je okupljanje za perspektivne dječake 2006./2007. godišta i 2008./2009. godišta. Okupljanje je bilo u Bjelovaru 11. siječnja 2020. i svako godište je odradilo trening od 90 minuta. Na okupljanju su radili regionalni instruktori Davor Lamza, prof. i Marko Gotal, prof. dok je sa vratarima radio Mario Ladić.

2006./2007. godište odradilo je situacijski šuterski trening. Naglasak je bio na kontinuiranom kretanju igrača kroz jednostruka i dvostruka križanja vanjskih i krilnih igrača te na pravilnom napadanju prostora. Iz toga su proizlazile situacije za šut sa različitih igračkih pozicija. Također je odrađena igra 3:2 iz navedenih oblika kretanja, a igračima je smanjeno vrijeme odlučivanja ovisno o situaciji.

Na kraju treninga igralo se na dva gola uz obavezno odigravanje navedenih križanje iz prijašnjeg dijela treninga gdje su igrači zadanim obrascima kretanja morali isprovocirati situaciju za postizanje pogotka. Godište 2008./2009. na ovom je okupljanju prema planu i programu nakon uvodno pripremnog dijela odradilo glavni dio treninga A+B u kojem se radilo na han tehnici u kretanju kroz parove i trojke, križanje i povratne lopta te prelazak srednjeg vanjskog od lopte. Svi zadaci rađeni su iz pretrčavanja sa gola na gol te na obranu i to na način 2 na 1 i 3 na 2. Poseban naglasak bio je na napadanju prostora, a ne igrača te puštanje lopte dalje i stvaranje viška igrača.

Među odabranim perspektivnim igračima bilo je 10 mladih međimurskih rukometaša iz MRK Čakovec i RK Prelog.

Kod dječaka 2006 i 2007. godište trenirali su Simon Varošanec, Damijan Ninić, Franjo Vuri, Fran Hozmec, Luka Dokleja iz MRK Čakovec te Lovro Hozjak iz RK Prelog.

U godištu 2008. i 2009. na kampu su sudjelovalo Karlo Batisweiler, Nino Grgurina, Karlo Kovač, Vito Topolko iz MRK Čakovec.