NK Polet (SMnM) i NK Sloga (Č) potpisali suradnju

Brojni su primjeri u kojima je Polet bio inovator i predvodnik na našoj nogometnoj sceni. Dugogodišnja uspješna suradnja NK Polet i NK Bratstvo (Jurovec) u radu s mlađim kategorijama postala je temelj za sve današnje škole nogometa prvo diljem naše županije, a potom i u drugim sredinama van Međimurja.  Ovih dana finalizirali su se dogovori oko još jedne novosti koja će unaprijediti funkcioniranje kluba i rad s mlađim kategorijama, piše na stranicma NK Polet.

Naime, u četvrtak 21. svibnja 2020. godine u službenim prostorijama našeg kluba potpisan je ugovor o suradnji  mlađih kategorija između NK Polet i NK Sloga iz Čakovca. U ime NK Polet ugovor je potpisao predsjednik Miroslav Novinščak, a u ime NK Sloga (Čakovec) predsjednik Robert Carin. Ideja oko suradnje dvaju klubova na polju mlađih kategorija postoji već duže vrijeme.  Ideja se nametnula iz potrebe da se poboljša i unaprijedi cjelokupni rad s mladim nogometašima. Načelni dogovor oko detalja u ugovoru postignuti je već 27. veljače 2020., ali zbog situacije oko koronavirusa i neizvjesnosti nastavka nogometnih natjecanja čekalo se s potpisivanjem ugovora. Inicijativa za suradnju dvaju klubova s jedne i druge strane odmah je pala na plodno tlo, te oba kluba i oba dvije škole nogometa Sveti Martin i Sloga u suradnji i umrežavanju vide samo napredak i poboljšanje kako za sebe tako i za drugu stranu, ali i za cjelokupni međimurski nogomet. 

Osnovna karakteristika suradnje bit će međusobno obostrano ustupanje mladih igrača. Ovom suradnjom planiraju lakše popuniti kadetsku i juniorsku momčad koja je neophodna za daljnji nastavak natjecanja seniora u 3. HNL – Sjever. Definitivno će se ovom suradnjom svaka kategorija značajno brojčano omasoviti što neophodno dovodi do lakšeg selekcioniranja igrača i bolje kvalitete svake momčadi. Mlađe kategorije Poleta U-11, U-13 i U-15 ove sezone igrale su 1. HNL – Sjever, a ovom suradnjom bit će još konkurentnije u najjačem državnom natjecanju u njihovom uzrastu. Cilj je da se zajedno prometnu u svim kategorijama u sam vrh međimurskih škola nogometa te da ravnopravno pariraju i renomiranijim  klubovima regije Sjever.

Tek nakon potpisivanja ugovora pred djelatnicima jednog i drugog kluba, odnosno ŠN Sveti Martin i NŠ Sloga predstoji rad i trud da bi se došlo do visoko postavljenih ciljeva. Neki sitni detalji oko same provedbe suradnje dogovarat će se u hodu. Za sada je dogovoreno da će se treninzi odvijati terenima u Svetom Martinu na Muri i na terenima čakovečeke Sloge, a sve prema prethodnom dogovoru. Također predstoji i završni dogovor oko trenera pojedinih kategorija. Osim oko treninga i natjecanja dogovorena je suradnja oko zajedničkih izleta, edukacija trenera, predavanja, liječničkih pregleda, nabavka opreme i sličnih stvari koje su neophodne za funkcioniranje škole nogometa.

Miroslav Novinščak (predsjednik NK Polet): “Suradnjom dvaju klubova profitirati će oba dvije strane, ali i međimurski nogomet. Očekujem da će u dogledno vrijeme naš primjer slijediti i druge škole nogometa u Međimurju. Povezivanje, suradnja između klubova i ustupanje igrača u svim kategorijama može donijeti samo napredak međimurskom i hrvatskom nogometu. Ovime očekujem da ćemo lakše sastaviti kadetsku i juniorsku momčad koje su nam obavezne ako želimo i dalje sa seniorima natjecati u 3. HNL – Sjever, a također ćemo dići kvalitetu i u ostalim mlađim kategorijama”.

Tihomir Blažeka (voditelj NŠ Sloga Čakovec): “Osnovni uvjet našeg ulaska u suradnju je kvalitetniji rad s mlađim kategorijama i konkuriranje svim klubovima sa sjevera Hrvatske. Sinergijom dvaju klubova omasoviti će se broj djece u svakoj pojedinoj kategoriji što nepobitno dovodi do veće kvalitete i lakšeg selekcioniranja igrača”.

izvor: NK Polet