Nogometna reprezentativka: Mihaela Horvat s Hrvatskom osvojila turnir na Cipru

Međimurska nogometašica ponovno je bila dio reprezentacije.

Pod vodstvom izbornika Mate Prskala, hrvatske su reprezentativke na turniru u ciparskoj Larnaci remizirale s Meksikom (1:1) te preokretom pobijedile favoriziranu Finsku (3:2), što im je naposljetku bilo dovoljno za osvajanje titule pobjednica turnira.

Naime, u trećem je kolu Hrvatska bila slobodna, dok su Meksiko i Češka odigrali 0:0, a Finska je pobijedila Slovačku 4:2.

S obzirom da je reprezentacija Tajlanda nedugo prije početka turnira morala otkazati dolazak, ekipe su odigrale različit broj utakmica te su pobjednice odlučene koeficijentom osvojenih bodova: tako je Hrvatska ostala prva s koeficijentom osvojenih bodova 2, slijedi Finska s 1,3, zatim Meksiko i Češka s 1, dok je posljednja Slovačka s 0,5.

Već standardno, dio reprezentacije bila je jedina Međimurka u kockastom dresu, Mihaela Horvat iz Pušćina. Mihaela je bila rezervirana za obrambene zadatke, a u reprezentaciji je izbornik Prskalo najčešće koristi na mjestu stopera ili desnog bočnog igrača.

Međimurska nogometašica karijeru je započela u Trnavi u Goričanu, da bi kasnije dugi niz godine branila boje Splita. U ljeti 2019. godine došao je poziv iz inozemstva, a Mihala je pristupila austrijskim prvoligašicama, SV Horn. Uz veliki, igra i futsal, a članica je ekipe MC Plus.

Za “A” reprezentaciju upisala je 33 nastupa, a postignula je dva pogotka.