Naj pregledanije

Odlično otvaranje sezone za KOP Čakovec

Igračice Kluba odbojke na pijesku Čakovec minule nedjelje sudjelovale su u Zagrebu na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u odbojci na pijesku. Kvalifikacije su igrane u kategorijama U18 i U20, a u obje kategorije KOP Čakovec je imao svoje predstavnice.

Natjecanje na zagrebačkom Jarunu otvorile su mlađe igračice. Par Ema Frančić i Mirjam Varga suvereno je stigao do finala, dvjema pobjedama od 2:0 u četvrtfinalu i polufinalu. U borbi za hvatanje vize za Europsko prvenstvo, samo jedan par putuje na smotru najboljih starog kontinenta, suprotstavile su im se Osječanke Lara Matusina i Petra Dugančić.

U finalu nakon niza odličnih poteza s jedne i druge strane, borbe za svaku loptu Čakovčanke imaju prednost sve do završnice seta. No, Osječanke su u završnici seta sigurnije i osvajaju prvi set. Drugi set je bio još neizvijesniji te se u njegovu završnicu ulazi pri rezultatu 19:19. Frančić i Varga nisu dovoljno koncentrirane i set, a time i meč odlazi na stranu para iz Osijeka.

Iako su ostale bez plasmana na Europsko prvenstvo, drugo mjesto Frančić i Vargi osigurava nastup na Srednjoevropskom prvenstvu, koje će slijedećeg mjeseca biti igrano u Sloveniji.

U popodnevnom programu vodila se borbe za plasman na Europsko prvenstvo u konkurenciji U 20. Par Tija Budiša/ Mirjam Varga uz veliko zalaganje, prikazuju solidnu igru i uz jednu ostvarenu pobjedu mogle su biti zadovoljne svojim nastupom.

Par Iva Bulović/Ema Frančić ponovno dokazuju kvalitetu naših mladih igračica, ostvaruju tri pobjede i uz jedan poraz osvajaju odlično drugo mjesto. Poraz su doživjele od prvoplasiranih, splitskih sestara Lune i Mirne Bečić, koje su ipak bile kvalitetnije.

Osvojeno drugo mjesto je veliki uspjeh, plasman u daljnje natjecanje još ovisi o drugim rezultatima u regiji. Trener KOP-a Čakovec Ivan Vabec kazao je kako su sve natjecateljice usprkos hladnoći prikazale brojne atraktivne poteze te da su sve utakmice bile lijepe za gledati. Posebno je pohvalio angažman svojih djevojaka kazavši kako je Jarunsko otvorenje sezone odlična najava cijele 2019.