Održano otvoreno prvenstvo Grada Čakovca, briljirali međimurski šahisti

U organizaciji šahovskih klubova Stridon Štrigova i Čakovec te pod pokroviteljstvom Grada Čakovca od 24. do 26. siječnja, održano je VI. Otvoreno prvenstvo Grada Čakovca.

Prvenstvo se održalo u Hotelu Park u Čakovcu, a turnir je bio podijeljen u tri skupine: seniorski turnir (A), kadetski turnir do 16 godina (B) i kadetski turnir do 12 godina (C).

Na prvenstvu su briljirali međimurski klubovi, a najviše se istaknuo ŠK Stridon iz Štrigove. Među kadetima do 12 godina 1. mjesto osvojio je Ivor Colev, 2. mjesto Max Poljan, a 3. Adrian Petrus dok je Fran Sarač bio najbolji kadet u kategoriji U9.

Među kadetima do 16 godina 1. mjesto osvojio je Damian Vučenović, 2. mjesto Bartol Perko, 3. mjesto Jakov Štampar dok je Lovro Pergar bio najbolji kadet u kategoriji U15.

U kategoriji seniora 1. mjesto osvojio je Miklos Nemeth, 2. mjesto Saša Vidović, a 3. mjesto Danijel Vojak.

Najuspješniji su nagrađeni peharima, medaljama i novčanim nagradama, a domaćini su za sve sudionike osigurali predmetne nagrade. Nagrade se uručili načelnik općine Štrigova, Stanislav Rebernik i predsjednik Šahovskog saveza međimurske županije Franjo Jančekić.