Naj pregledanije

OK Plavi: “Zadovoljni smo plasmanom ženske i muške ekipe”

Hrvatski odbojkaški savez donio je odluku o prekidu svih ligaških natjecanja u muškoj i ženskoj konkurenciji, te zaključio rang ljestvicu klubova prema zatečenom stanju.

Vrlo dobre rezultate ostvarili su Plavi iz Peklenice. Muška ekipa je prvu sezonu u 2. ligi završila na šestom mjestu, dok su cure u 3. lige sezonu okončale na petoj poziciji. Sve o ovoj sezoni Plavih za naš portal prokomentirao je trener ženske i igrač muške ekipe, Jurica Novak.

“Zadovoljan sam plasmanom i ženske i muške ekipe. Što se tiče ženske ekipe, oslabljeni smo ušli u sezonu pa si nismo zadali neke prevelike ciljeve tako da smo zadovoljni 5. mjestom u 3. ligi. Dečkima je ovo bila prva sezona u 2. ligi tako da nismo znali kakvi nas protivnici čekaju. Cilj nam je bio da probamo sezonu završiti oko sredine tablice što nam je djelomično i uspjelo, te smo zadovoljni 6. mjestom. Vidjeli smo kakvi su protivnici i što nas očekuje pa se nadamo da će sljedeće sezone biti bolji plasman”.

Do sljedeće službene utakmice proći će šest, sedam mjeseci, ali u Peklenici ne misle stati s treninzima. Naravno, kada će to uvjeti dopustiti.

“Kada će se dozvoliti, nastavit ćemo s treninzima. Ako ta situacija s korona virusom neće predugo trajati, odbojkašice će trenirati do kraja 6. mjeseca u dvorani i eventualno odigrati nekolko prijateljskih utakmica. Nakon toga preselit ćemo se na pijesak gdje ćemo trenirati jedanput na tjedan. Polovicom 8. mjeseca ćemo krenuti s pripremama za novu sezonu”.

Za kraj razgovora Novak je prokomentirao trenutnu situaciju u svijetu sporta.

“Očekivao sam da će doći do otkazivanja svih natjecanja zbog situacije s korona virusom. Smatram da je dobro što su otkazali natjecanja jer bi svima na prvom mjestu trebalo biti zdravlje. Mislim da će i ostali sportovi uskoro otkazati svoja natjecanja”.

Odbojkaškom klubu Plavi čestitamo na uspješnoj sezoni, te im želimo puno sreće u budućnosti.