Naj pregledanije

Patrik Jambrović: “Već četiri mjeseca treniram samostalno”

Potpuno neočekivano, košarkaška sezona je zbog pandemije korona virusa završena već u ožujku. Čakovečki košarkaš Patrik Jambrović koji brani boje Zaboka kod kuće je od trećeg mjeseca te je od tada prepušten individualnom treniranju.

Jambrović je u prošloj sezoni bio među pet najboljih igrača Zaboka. U prosjeku je igrao 23 minute te je postizao osam koševa po utakmici.

  • Prošla sezona bila je to dosta dinamična sezona što se tiče forme za ekipu. Ne mogu reći da je bila ni dobra, a ni loša sezona. Krenuli smo s dvije pobjede nad Splitom i Dubravom i onda kada smo morali igrati protiv ekipa koje su “al pari” ili ispod nas, da ulovimo pobjedama zalet za nastavak sezone, mi smo izgubili šest zaredom i onda smo se vadili na Škrljevu protiv kojeg smo izbacili sve van i upisali pobjedu od 50 razlike te protiv Cibone koju smo uspjeli savladati u Draženovom domu. Onda je krenulo sve na bolje i žao mi je što je sezona prekinuta jer mislim da smo mogli napraviti nered u doigravanju”, opisao je Patrik prethodnu sezonu.
Pogledajte Patrikove najbolje trenutke iz protekle sezone

Početak nove sezone najvjerojatnije će biti u listopadu, a Patrika ćemo opet gledati u zabočkom dresu.

  • Od iduće sezone očekujem isto što i u svakoj, konstantni individualni napredak i bolji ekipni rezultat. Ostajem još jednu godinu u Zaboku jer mi tako traje ugovor, a nakon toga ćemo vidjeti gdje i kako dalje.

Od trećeg mjeseca trenira individualno po čakovečkim terenima, a ponekad je znao zakoračiti i u sportsku dvoranu.

  • Prvo sam trčkarao i radio vježbe snage na livadi preko kuće, no nakon 2,3 tjedna sam dobio privatnu dvoranu na korištenje i ovim putem se zahvaljujem gospodinu koji mi je to omogućio te od onda sam u toj dvorani što se košarkaških treninga tiče. Kratko vrijeme dok se nisu otvorile teretane ponovno sam snagu odrađivao i u toj istoj dvorani s jednim trenerom i mojim dobrim prijateljem Brunom Levakom. Obično treniram otprilike 4 sata dnevno, 2 sata košarke, sat i pol -dva teretane i onda ovisi ako odem na večernji hakl, ma da sam ove godine rijetko išao zbog betona na koji mi stopalo ne reagira baš najbolje.
Patrik je bio i prvi gost serijala “Spominaje”