Naj pregledanije

[PERSPEKTIVNI SPORTAŠ] Stjepan Hunjak: “Uživam u onome što radim”

U sljedećih 12 članaka na našem portalu predstavit ćemo vam mlade međimurske sportaše koji su za svoje sjajne rezultate u 2019. godini proglašeni perspektivnim sportašima Međimurske županije za proteklu godinu,

Prvi koga ćemo vam predstaviti je biciklist Stjepan Hunjak iz Preloga.

Stjepan je rođen 2001. godine, a trenutno pohađa Srednju strukovnu školu u Varaždinu. Profesionalno se bavi biciklizmom od 2011. godine, a do sada je nastupao na oko 300 utrka što u Hrvatskoj, Austriji, Sloveniji, Crnoj Gori, Mađarskoj, te Bosni i Hercegovini. Prvi uspješan rezultat bio je treće mjesto na državnom prvenstvu 2012. godine u kategoriji U13 dječaci do 13 godina.

Član je BK Mura Avantura, te juniorski reprezentativac, a u prošloj godini imao je niz sjajnih rezultata. Stjepan je u 2019. godini postao juniorski prvak Hrvatske u disciplinama ciklokros, cross country olympic, cross country marton. Također, bio je i ukupni pobjednik kupa Hrvatske u kategoriji juniora u disciplinama cross country olympic i cross country marton.

Nakon iznimnih rezultata u prošloj godini, stigla je i nagrada Međimurske županije.

“Najveća motivacija u sportu su svi uspjesi, rezultati i jednostavno uživanje u tome što radim. Uz veliku podršku roditelja sve je puno lakše. Nagrada za perspektivnog sportaša mi je dodatna motivacija da dajem još više od sebe zbog toga što netko cijeni i primjećuje moj rad”, kazao je Stjepan.

Stjepanu čestitamo na svim dosadašnjim rezultatima, a u nstavku karijere želimo mu puno sreće.