[PITALI SMO] Tri međimurska četvrtoligaša, dva različita stava

Zbog svih novih okolnosti, otkazivanja nastavka prvenstva, otežanih uvjeta rada klubova, upitnih izvora financiranja, mnogim klubovima predstoji vrijeme vrlo upitne egzistencije. Stoga 11 međimurskih klubova traži o MNS-a da se napravi reorganizacija koja će klubovima olakšati opstojnost i dati povod i ambiciju za daljnji rad kako ne bi došli pred zatvaranje. Neki klubovi imaju dobre argmente za, ali i od onih koji nisu za takvu ligu dolaze legitimni stavovi zašto je bolja 4. Nogometna liga. Da se i sami uvjerimo kako razmišljaju naši četvrtoligaši, poslali smo im upit, a u nastavku možete pročitati mišljenja NK Sloga, NK Nedelišće i NK Dinamo (D).

Nogometni klub Sloga Čakovec

“NK “Sloga” Čakovec prijavila se za sudjelovanje u Međužupanijsku ligu Čakovec – Varaždin. Smatramo da je liga jako kvalitetna i dobra za razvoj mladih igrača, čemu mi težimo. Osnovni razlog zbog kojeg želimo igrati u takvoj ligi je naša Nogometna škola u kojoj imamo potencijala za igranje te lige, a kroz 3, 4 godine ako se stvore uvjeti, igrati i viši rang. Kako i sada tri naše mlađe kategorije igraju Regionalnu ligu, od jeseni ćemo u takvu ligu uključiti kadete i juniore, igranje za seniore u isto takvoj Regionalnoj ligi samo je logičan slijed koji im moramo omogućiti za njihov bolji nogometni razvoj. Trenutna Međužupanijska liga je nešto slabija nego prije 2 godine, ali ne znači da za 2 godine ne bude opet atraktivnija. Ne može se liga mijenjati svakih par godina kako nekome odgovora zbog jačine klubova u njoj. Najbolji primjer kako treba gledati k boljemu, su NK “Polet” Sveti Martin na Muri i NK “Rudar” Mursko Središće koji su se uzdigli od međimurskog  prosjeka i svakako su stepenica više za razvoj mladih igrača kojih u Međimurju ima jako puno.Novi format lige koji se predlaže nije loš, svakako da bi kvaliteta nogometa bila ista kao i u Međužupanijskoj ligi, posjećenost utakmica veća, ali kao što smo naveli, smatramo da je za mlade igrače bolje da igraju s klubovima u regiji, a ako će imati kvalitetu onda i šire područje.
Za sada “korona” nije donijela nikakve posljedice u naš klub osim što se 2 mjeseca mirovalo, a kakve će donijeti vidjet ćemo kroz par mjeseci. Sigurno će donijeti neke posljedice kao što će donijeti i cjelokupnom hrvatskom gospodarstvu, ali na to mi ne možemo utjecati”.

Nogometni klub Nedelišće

“Kao što stoji u inicijativi iza koje stoje četvrtoligaši i županijski prvoligaši smatramo da bi podjela 4. NL Čakovec-Varaždin donijela dobre stvari međimurskom nogometu, prije svega veći broj gledatelja, i domaćih i gostujućih, a u našim ligama to je ipak najvažnije jer nogomet se ne igra zbog ljudi u klubovima nego zbog navijača koji bi tako imali priliku u svakom kolu gledati prave lokalne derbije, a i igrači bi imali veći motiv gdje god igrali. Posljedice korona-krize osjećat će se u narednom razdoblju od najvišeg do najnižeg ranga i na nama je da se tome prilagodimo i pokušamo ih ublažiti u mjeri u kojoj možemo, a podjela lige svakako bi nam olakšala suočavanje s krizom. Stoga se nadamo da će IO MNS-a imati razumijevanja za svoje članove – klubove i donijeti razumnu odluku, a kakva god ona bila morat ćemo je prihvatiti i poštovati. Za kraj još možemo dodati dvije činjenice koje se lako mogu provjeriti, a koje se odnose na 4. NL ČK-VŽ. U poretku prema broju gledatelja prvih sedam pozicija drže međimurski klubovi kojih trenutno u ligi ima osam, a uz to prosjek međimurskih klubova je 235,9 gledatelja po utakmici, a varaždinskih 152,6. U najkvalitetnijoj međimurskoj ligi te brojke bi mogle biti samo bolje, na radost svih klubova i s kojima bi se MNS mogao ponositi”.

Nogometni klub Dinamo Domašinec

“S obzirom na to da nam je glavni izvor financiranja, ulaznice i šank,kroz utakmice, turnire, treninge i ostala sportska odvijanja, financije su stale s prekidom prvenstva.
Mi se iskreno nadamo da će MNS uvažiti naše probleme i izaći nam u susret formiranjem premijer lige. Svi smo svjesni trenutne situacije i nadam se ovom vidu pomoći od Izvršnog odbora MNS. Ako kojim slučajem ne prođe ovaj naš prijedlog, to bi bio pokazatelj suradnje klubova i našeg saveza koji uvijek govori “sve za dobrobit naših klubova”. Sada je prava prilika da to i dokažu”.

U nastavku molimo Vas da odgovorite na anketno pitanje.

[yop_poll id=”2″]