PITAMO VAS: Hoće li se nastaviti natjecanje u međimurskim nogometnim ligama?

Sport je u svijetu stao, baš kao i nogomet. Cijeli svijet bori se protiv istog neprijatelja, ali vjerujemo kako ćemo iz ove bitke izaći još jači i možda puno bolji ljudi. Stale su i međimurske nogometne lige, a njihov početak je za sada pred velikim upitnikom.

Hrvatski nogometni savez nedavno je objavio kako će se lige pod njihovom ingerencijom završiti do 28. lipnja. Je li to realno? Može li ova sezona biti regularna? Tko će biti prvak? Tko ispada iz lige?

Mnogo će biti upitnika ako se prvenstvo ne nastavi. Ako dođe do takvog raspleta, jedna od opcija bi bila da se proglasi prvak, nitko ne ispada i ako postoji mogućnost, da se liga proširi? Sličnu stvar napravio je Hrvatski odbojkaški savez, koji je još proteklog tjedna završio sva prvenstva na svim razinama.

Naravno, u tom slučaju vjerojatno neće svi biti zadovoljni, a na savezu će biti da odgovore na brojna pitanja. Mi ćemo se zadržati na ovom rješenju i prikazati vam kako bi izgledale lige u sljedećoj sezoni.

Prva Međimurska nogometna liga

U ovom slučaju kojeg smo iznijeli prvak bi najvjerojatnije bio Dubravčan, iako ima isti broj bodova kao i Centrometal. Prednost Dubravčanu daje međusobni susret u kojem su pobijedili s 3:0. Ulaskom jednog kluba u 4. NL – ČK – VŽ, te Draškovca i Venere u 1. MNL, liga bi u sljedećoj sezoni imala 17 klubova.

Druga Međimurska nogometna liga – skupina A

Ova liga ima 15 klubova, a prvak bi bio Draškovec, koji bi automatski išao u ligu više. Ostaje se na brojci 14, što bi značilo da dva kluba iz treće lige odlaze u ovu ligu, zbog činjenice da B skupina trenutno broji 17 klubova.

Druga Međimurska liga – skupina B

Venera bi bila prvak, te bi otišla u najviši županijski rang. Kao što smo naveli, iz lige nitko ne bi ispao, a također ne bi ni ušao, te bi u sljedećoj sezoni liga opet brojila 16 klubova.

Treća Međimurska liga

U najnižem međimurskom rangu, prvak bi bio Otok dok bi drugo mjesto pripalo Dravi iz Kuršanca. Prema našem primjeru oba kluba bi išla u A skupinu.

Zaključak

Prerano je za neke rigoroznije odluke. Svi vjerujemo kako će se ubrzo normalizirati situacija, te da će se lige nastaviti.

Imate li vi kakav prijedlog na ovu temu? Svakako nam javite.

Čuvajte svoje zdravlje!