Naj pregledanije

Pobjeđena i Mursa: Centrometal i dalje stopostotan na domaćem terenu

Sjajna utakmica za otvorenje odbojkaške 2020. godine u Međimurju. Centrometalu je u goste stigla drugoplasirana Mursa. Kako je domaćin do sada imao stopostotni učinak kod kuće očekivala se potpuno neizvjesna utakmica sa podjednakim šansama obje momčadi, a tako je i bilo do samog kraja. Posjetimo da su u prvom djelu Osječani kod kuće slavili sa 3:2, peti set 15:13.

Krenulo je izjednačeno, momčadi su se izmjenjivale u malom vodstvu do 18:18. Tada Centrometal odlično odigrava, radi četiri uzastopna poena i dolazi do 22:18. Bez ikakvih problema to su sačuvali za 25:21 i vodstvo od 1:0.

U drugom setu nakon početnih 3:3 Osječani odlaze na 7:3. Domaći se ne predaju i nerješeno je kod 12:12. U nastavku seta Mursa ima stalnu ali malu prednost. U više navrata domaći su imali priliku to okrenuti, ali nisu. U završnicI su domaći na servise Vinceka sa 20:24 došli na 23:24, ali tada je prošao Prlić za 23:25.

U treći set bolje su ušli Međimurci i poveli 7:4. Ali zatim rade grešku za greškom, potpuno im se raspala igra. Osječani to koriste, stalno povećavaju prednost i sa 25:17 lagano dolaze do vodstva od 2:1.

Ipak Centrometalovci pokazuju karakter i u četvrti set ulaze maksimalno. Vode 6:1. Dugo su držali tih pet poena prednosti, a pred kraj seta Osječani su potpuno stali i sa vrlo uvjerljivih 25:13 Međimurci osiguravaju peti set.

Kad je on počeo sa 4:1 za goste neki od domaćih gledatelja počeli su napuštati dvoranu. No oni koji su ostali počeli su još bolje bodriti svoju momčad. Stvarno su domaći cijelu utakmicu imali značajnu podršku sa tribine i to je bilo bitno. Ubrzo je nerješeno, na promjeni strana vodi Mursa 8:7. Domaći su davali sve od sebe, pokazali potrebu borbenost da preokrenu utakmicu i to im se isplatilo u par sjajnih poena. Prvo vodstvo Centrometala je kod 12:11. Kod 13:13 domaći loše love servis Prlića, no Orešković blokom dobija poen. Izjednačili su gosti, opet imali kontru i opet je Orešković blokom osigurao novu meč loptu. Juras odlazi na servis i pogađa samu crtu protivničkog polja za veliko slavlje domaćih.

No ono ne može dugo trajati jer već u subotu je nova značajna utakmica. U Aton dolazi susjedni Kitro Varaždin. U prvom dijelu sezone Varaždinci su slavili sa 3:0 i sada domaći priželjkuju revanš. Utakmica počinje u 18 sati a ulaz je besplatan.

Centrometal : Orešković, Marciuš, Vincek, Ivančić, Juras, Vuk, Marko i Vedran David, Hrvoje i Ivan Novak, Aleksandar i Antonio Stanković, Zelenika, Mišura (trener Siniša Novak)