Naj pregledanije

Potpisan ugovor: Uskoro u obnovu kreće atletska staza na SRC-u Mladost

U vijećnici Grada Čakovca, u ponedjeljak su direktor Gradskog poduzeća Ekom, Miodrag Novosel i prokurist tvrtke Arhos d.o.o. iz Rijeke Tomislav Gruban, potpisali Ugovor za sanaciju atletske staze i atletskih borilišta SRC Mladost u Čakovcu.

Atletska staza datira iz 1987. godine, kada je za potrebe Univerzijade izgrađen i kompleks SRC Mladost, a tartan podloga staze do sada nije obnavljana. Vrijednost investicije je 1,9 milijuna kuna, a osim gradskog proračuna, u kasnijoj fazi financiranja sudjelovat će i Hrvatski atletski savez. Čakovec mnogo proračunskih sredstava ulaže u sport – posebice u klubove koji rade s mladima, stvarajući kod njih navike bavljenja sportom, što je jedan od preduvjeta fizičkog i psihičkog zdravlja u odrasloj dobi.

– Atletika je jedan od tri bazična sporta, naš atletski klub jedan je od neprepoznatljivijih sportskih kolektiva koji djeluju u gradu, no zbog nedostatka atletske staze kod nas se ne mogu održavati službena državna i međunarodna natjecanja. To su razlozi zbog kojih smo se odlučili u potpunosti obnoviti atletsku stazu, izgraditi i urediti dodatna borilišta – najavio je čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač te dodao kako će Čakovec iduće godine biti Europski grad sporta, što će obilježiti i brojnim natjecanjima, ali i obnovom sportske infrastrukture.

Predsjednik Atletskog kluba Međimurje Mario Dobša također je izrazio zadovoljstvo projektom sanacije, potvrdivši kako će za nešto više od mjesec dana i čakovečki klub dobiti vrhunske uvjete rada.

Rješenjem obnove predviđen je takav raspored i broj borilišta da će rekonstruirana atletska borilišta odgovarati kategoriji 2 po pravilima IAAF-a tj. da se na njemu, uz odgovarajuće infrastrukturne sadržaje (svlačionice, teretana, odgovarajuće uredske prostorije, prostor za zagrijavanje, prostor za kontrolu ulaska atletičara itd.), mogu odvijati međunarodna natjecanja i prvenstva.

tekst i foto: Grad Čakovec